Godnatt, en tidig kväll.

Blir en tidig kväll idag eftersom att vi la oss så sent igår. Sen så har jonas huvudvärk också.. stackaren! de är aldrig roligt med huvudvärk!

Hur som hellst! godnatt på er :D

Vad ska man hitta på?

Idag sov jag och Jonas ända till halv 1, gillar egentligen inte att sova så länge då man sover bort så många timmar av dagen. Men jag tror faktiskt att jag behövde de. Dels för den jobbiga skolveckan som har varit men också för att vi inte gick och la oss förän kring 3 XD

Vi hämtade jonas mamma från afterwork kring 1 och sen när vi kom hem så satte vi oss alla och pratade = ) Väldigt trevligt.

Dagen i sig blir lugn, jag och jonas ska väl se någon film eller så och mer än de vet jag inte. Vi har inte planerat nått speciellt alls.

Snart är de nog middag också :D

Vad ska ni göra?

Äntligen helg!!

Idag har jag och min grupp redovisat för första gången tillsammans. Det gick väl ändå helt okej, om man bortser från att jag var sjukt nervös och mest läste i pappren XD De är sånt man lär sig att inte göra ju mer man redovisar. Sen kommer man nog känna sig trygg med gruppen efter ett par gånger.

I alla fall så är det äntligen helg!! som jag har längtat :D Nog för att helgen inte är pluggfri men man kan i alla fall sänka tempot en aning och inte bara koncentrera sig på skolarbete.

Idag blir det nog inte att göra något speciellt. Ha lite fredagsmys och se någon film på sin höjd = )  Känner att jag vill vara onyttig och äta pizza idag men ingen annan vill ha de så de blir nog nått annat gott, kanske en aning mer nyttigt också :)

Vad ska ni göra ikväll?


Konsten att arbeta i grupp

Ja jag tyker faktiskt det är en konst att göra det. Det är så mycket man måste ta hänsyn till och alla tolkar uppgifterna olika.

Just nu sitter jag ju och förbereder en redovisning till min grupp. Alla i gruppen har fått olika ämnesområden så alla sitter och försöker få ihop det frenetiskt. Uppgiften i sig anser jag är rätt luddig, förstår inte riktigt hur dem har tänkt att man ska lära sig av detta. Jag är ingen sån person som lär mig jätte mycket av att redovisa. De blir mest bara att jag skiver utan att riktigt analysera det jag gör.

Just nu känner jag totalt kaos för min del..

För övrigt så fick Jonas ett jobberbjudande igår om att åka till Gävle och arbeta på forsmark (kärnkraftverk). Det handlar om 5 månaders jobb. Han funderade om han skulle tacka ja eller nej och tyckte att jag kunde hjälpa han men inte vet jag vad han vill. Klart jag kommer tycka de är fruktansvärt jobbigt att han ska vara borta så länge från mig och så men man måste ju tänka på framtiden. Han ska ju inte tacka nej bara för min skull..

Pluggar på som bäst!

haha xD Detta var ett utav dom ställen jag inte skulle hamna på lovade jag mig själv i morse. Men vet ni vad? Jag bryter det löftet till mig själv för nu orkar jag verkligen inte läsa och skriva mer på redovisningen för en stund. Jag behöver få nått i magen och så behöver jag en paus från att pluggande.

Jag ska skriva en redovisning på 20 minuter om människan som kropp, själ och ande vilket jag kan berätta för er inte är speciellt enkelt. För de första så är jag inte riktigt säker på om jag hittar rätt och bra information ur kurslitteraturen. Sen så vet jag inte heller hur långt det behöver vara för att räcka i 20 minuter. Det är verkligen skitsvårt!!

Får nog återgå till pluggandet om en stund för jag måste äta först, magen skriker att de är dags för mat. Så ja, vad gör man inte för att få tyst på den?! haha. Tur att jag inte sitter i skolan i alla fall.

För övrigt kan jag berätta de att Jonas går till 17 idag så han kommer hem sent. Inte alls roligt men det kanske är behövligt då jag behöver tid till att läsa och skriva. Inte nog med att jag ska skriva den där redovisningen, jag ska även hinna lära mig om de övrig 4 punkterna som de andra i min grupp skrivr 20 minuters redovisning om.

Ibland funderar jag på vad jag gett mig in på, är det verkligen nått för mig? Och även om det känns tungt så kommer jag alltid fram till att jo, det är nått som jag verkligen vill göra.

Nej, nu har ja babblat tillräckligt!

stress...

Just nu har jag massor att göra känns de som. Har tokläst massa kapitel i olika böcker inför morgondagens föreläsning. Vi ska nämligen genomföra en redovisning på 20 minuter på fredag och de är inte vilken liten lätt uppgift som helst utan den kräver massor av arbete!!

Jag vill så gärna blogga och göra en massa andra saker men man får helt enkelt prioritera lite av vad som är mest viktigt för tillfället och då måste jag tyvärr meddela att skolan går faktiskt före.

I helgen har vi spelat spel, grillat korv över öppen eld och pluggat. De är famför allt idag och igår som jag pluggat men läste ju såklart lite i fredags också. Jag hade egna studier idag så har pluggat hemma från 8 - 19 ungefär.. Mycket intressant har man lärt sig, hoppas bara att de man läst inte har gått in och ut utan att de faktiskt har stannat inne i huvudet så jag kan ha nytta av de imorgon = )

Nu ska jag kolla mail och lite andra grejer inför imorgon. Vi hörs! Ha de bäst!

med vilda gester :D

Idag blir det äta middag och spela spel tillsammans med Jonas familj ;D Ska bli riktigt trevligt! Sen är ju med vilda gester så himla roligt xD

ipad? Vad använder man den till?

KOM IGEN NU TEKNIKFREAKS!!! svara på min fråga.

Fick nyss ett samtal från Ulf, han undrade vad man använder en ipad till? Kan man använda de precis som en dator eller vad använder man den till egentligen?  vad kan du göra med den?

Äntligen fredag, eller?

Ja, jag säger då de. Äntligen är de fredag :D Imorn får jag sova hur länge jag vill och behöver inte tänka på vilken sal jag ska vara i nästa dag eller nått. Jag kan bara känna lugnet, sova och njuta :D Sen kommer de ju garanterat bli plugg, jag vet att jag måste läsa på inför seminarier och föreläsningar nästa vecka så de blir inte bara slappt.

Veckan som har varit har varit väldigt lärorik och intressant. Jag har lärt känna många nya människor och fått en massa ny information. Såklart såhär efter första veckan så har vi inte kommit in speiellt mycket just på sjuksköterskeutbildningen utan de har varit mest information om skolan, kurser och annat. Det är ju intressant på sitt sätt :D

Idag hade vi fått 2 uppgifter som vi skulle göra. Den ena handlade om att svara på frågor medan den andra var en kort liten skrivuppgift. Skrivuppgiften redovisades först och där hade vi i alla fall en någorlunda diskussion om saker och ting. Men när de sen gällde diskussionen om regelrna så var alla nästan helt tysta. haha XD De var fredag och de felsta av oss ville hem, därför blev de som de blev. De var i alla fall intressant allt som togs upp = )


Dyrt med kursböcker...

Idag så fick vi en pressetation av den första kursen som vi ska ha. Den heter VFA120 - Vårdandets fundament och vetenskapsteori 1 och verkar faktiskt vara intressant. De är detta som ligger till stor grund för de kommande kurserna så de gäller att vara uppmärksam. Jag har varit och köpt kursböcker idag också, inte mindre än 10 stycken kursböcker blev det och jag blev 3000kr fattigare.. :( Inte roligt! Som tur är hoppas jag att de inte blir så dyrt för varje kurs.

Imorgon ska vi intevjua varandra i de grupper vi blev indelade i idag. De ska bli intressant att höra och lära känna lite andra människor. Nog för att jag redan har träffat fler nya personer men imorgon blir det ännu mer information om varandra. Spännande :D

Jag har lite svårt att finna tid att skriva här på bloggen, hoppas ni har överseende med det. Vi har nämligen redan idag fått våran första "läxa" där vi ska läsa igenom en massa papper om regler och annat som gäller högskolan och den kurs och utbildning som jag går. Och de ser inte ut att bli några slappa 3år utan man får nog ligga i en del.

Nu ska ja umgås med Jonas en stund innan vi ska sova. Han har varit ledig idag så vi har inte träffats speciellt mycket. Inte heller nu efter jag kom hem har vi umgåts så mycket eftersom vi skjutsade iväg Jonas syster till ridskolan. I och för så gjorde vi hängagubbe i väntan på att ridlektionen skulle sluta. Jag passade även på att läsa lite papper.

Ser handboll :)

Sitter med spänning och ser handboll :D Sverige leder dessutom ;D Men de börjar bli dags att gå och lägga sig snart då jag ska upp imorn klockan 6 verkar de som :S Jag vet inte riktigt än, men jag har en del att göra innan jag börjar kvart över 10 i morgon :P


Första dagen avklarad ;D

Sådär, då var första dagen avklarad :D Skönt! Nu är man fullproppad med information om lite allt möjligt som rör högskolan Väst och vad de innebär att plugga på högskola m.m. Som förväntat kände jag mig väldigt vilsen och ensam första dagen. De gör nog de flesta faktiskt. Jag fick huvudvärk där kring 11 och kände att efter 3 timmar konstant information så räckte de gott och väl :D

Jag träffade Jonas och hans kompisar i matsalen sen så åkte jag buss hem med Jonas bror efter 1 nån gång. Nu sitter jag och ska se film precis. Matrix den tredje. Så nu ska ja se den istället för att skriva :P vi får höras senare någon gång :)

Vad behöver man ha med sig?

Vet ni om de är nått speciellt man behöver ha med sig första skoldagen förutom ett gott humör? ;D
Är det nått speciellt man ska tänka på? nu när de är nya människor och allt också! Ska man ha med sig några speciella grejer?

Vad tycker ni att man ska ha med sig första dagen?

Högskolan Väst i Trollhättan = )

Imorgon är första dagen på Högskolan och jag kommer helt klart proppas med en massa information om allt möjligt vad gäller skolan. Ser väl fram emot de på sätt och vis, men man brukar alltid få en sån härlig huvudvärk när hjärnan känner att den har fått tillräckligt med information på en och samma dag :P Det är en hel del som ska fixas och jag är rädd att morgondagen kommer bli en väldigt dyr dag. Det ska köpas kursböcker, busskort och säkert en del annat innan dagen är slut. Som tur är har jag Jonas som kommer hjälpa mig! Hur skulle jag ha klarat mig annars?! Virra runt som en virrhöna och inte veta vart jag ska ta vägen. Jag börjar klockan 8:a och slutar klockan 15:00 så de blir en lång dag imorgon :P Dessutom verkar de som att sjuksköterskeprogrammet inte är någon lek. Vi har mer lektionsförlagd tid än vad Jonas och hans kompisar har + att vi verkar ha mer obligatoriska uppgifter m.m. så jag kommer nog att ha en del att göra.. Fast de är nog mödan värd :D De är alltså vad morgondagen bjuder på.

Just nu sitter jag och känner mig tjock framför datorn. Jag har precis fikat en semla tillsammans med Jonas familj ;D De va riktigt gott faktiskt, synd att man han bli lite mätt innan den var slut XD Nu planerar jag att plocka ihop lite på rummet och förbereda skolväskan inför imorgon så jag har anteckningsblock, pennor och sudd färdigt till imorn = )




Har röntgat handen igår.

Igår när jag ändå åkte förbi akuten så passade jag på att åka förbi där för att få röntga handen. Ja tyckte de var lika bra att få de gjort så att om jag nu skulle få gips kan bli av med det snabbare. På röntgen syntes ingenting igår men om det inte blev bättre så skulle jag såklart höra av mig till dem igen och få göra en ny röntgen. Det är ju lurigt med båtbenet då det i många fall inte syns nånting alls på första röntgen. Utan de tar kanske upp emot en vecka innan de syns nått. Dock så hoppas jag att jag de blir bra snart :) Svullnaden har då gått ner nu och jag börjar använda handen mer och och mer. De gör mest ont i vissa lägen och när man tar på handen.

Röntgenläkaren själv fick komma och titta på handen och då bestämde han att man skulle ta fler bilder så sammanlagt tog dem 7 bilder på min otroligt fina hand :D

Fylle chaffis idag.

Eftersom att Jonas har gjort tentor i veckan så är de dags för tentafest. Så ja ska vara chaffis åt han :P Spännande att se hur de går me handen :P

Annars så blir de en lugn dag. Ska läsa lite papper inför skolstarten på måndag och sen vet ja inte va som händer ;P

Båtbensfraktur?! HJÄLP!!

SNÄLLA KOMMENTERA!

Gjorde illa handen för någon dag sen och det blir inte bättre. Har varit in och läst lite om just båtbensfrakturer, hur vet man om de är detta? Någon som har haft en sån fraktur? Kan man röra tummen då? Hur ont gör de?

Jag har ont i snusgropen, är lite svullen och det gör ont i vissa lägen. Kan röra tummen utan att de gör jätte ont. Kan även röra övriga fingrar utan att ja gör speciellt ont. Däremot gör de ont när jag rör på handlen på vissa sätt.

Köpa skor :D

Idag åker jag och Jonas ut på jakt efter ett par skor åt mig ;D Ska köpa ett par lite högre skor så jag inte blir så blöt när jag ska gå till och från bussen :P

Så hejsvejs vi hörs senare :D

Alldeles för lat..

Fy på mig, jag är alldeles för lat... Orkade inte göra nått utav de ja skrev att ja måste idag... Dels för att jag hade huvudvärk och för att jag har lyckats få ont i handen : / Måste ha vart när ja hade jonas på ryggen å grejjade igår som jag tog emot mig med handen :S Får se om de gått över till imorn = ) Hoppas på de för från igår till idag har de då inte blivit bättre : / Typsikt nu när ja ska börja skolan å allt xD

Dagens måsten!

Idag MÅSTE jag ut och gå med Buster och göra minst 10 situps, ryggups (stavas de så?) och armhävningar. Frågan är bara om jag kommer att gör de. Just nu känner jag mig inte alls taggad xD Plus att jag måste göra lockar i håret så jag kan prova den frisyr jag tänkt ha på måndag :P Då är de ju första dagen i skolan så jag tänkte de kan vara värt att göra någon frisyr som jag inte gjort på länge ;D Men eftersom jag aldrig kommer hinna fixa håret på måndag får jag göra lockarna och de på söndagkväll innan jag ska sova så att dem i alla fall är någorlunda fina på måndag. Kanske lägger in ett litet smakprov på hur jag ska ha de senare idag :P

Jag ska även träna lite tyska, hittade en jättebra sida på internet där man kunde öva :) Jag vill ju inte tappa allt jag har lärt mig under 3år så jag måste ju hålla igång tänket :P

Och med tanke på min lista som jag gjorde igår över saker jag ville göra just då så ska jag nog ta tillfälle att göra några av dem. De blev inte alls mycke gjort igår. Dessutom behövs de städas på rummet... Har en otroligt duktig pojkvänn speciellt duktig på att lämna grejjer framme är han ibland XD


En fin bild som jag tagit på en ros ;D Rosor är en av mina favorit blommor.

Ny dag ;D

Nu håller jag tummarna för min älskade Jonas, han började skriva sin tenta nu halv 9:e. Idag är det elektronik som gäller och jag hoppas verkligen att det går vägen för han :D Men de tror jag nog, han verkade kunna sin grej igår så så länge han inte får hjärnsläpp så är de nog lugnt :)

I morse tog det verkligen emot att stiga upp. Man blir ganska sliten och trött efter att ha sovit kasst i två dar i rad. Ajja, jag får ta igen de nu under helgen :D


Gute Nacht!

Jetzt muss ich nach Bett gehen. Ich bin müde, und morgen hat Jonas ein Test zu machen. (Jag vet att allt inte är rätt stavas och rätt ordfölj och sånt men de spelar ingen roll)

Nu ska vi i alla fall sova. Jonas har tenta imorn och jag måste börja vänja mig att gå och lägga mig i tid och stiga upp tidigt till på Måndag. Då drar skolan igång :D ÄNTLIGEN!!!

Godnatt på er nu :D

Sveriges Mästerkock!

Har precis tittat på det första avsnittet av Sveriges Mästerkock och ja, de är väl inte rikigt i standard med de Australienska och Amerikanske avsnitten jag har sett men okej. Jag kommer ge det fler chanser och förmodligen följa det så ofta jag kan = ) Tycker det är väldigt intressant att se folk som är duktiga på att laga mat, baka m.m. Kanske eftersom jag inte har någon större erfarenhet av de själv :P hehe xD

Nu slår jag igång radion och ska sätta mig och lyssna på gert fylkings (stavar han så?) radioprogram. Är alltid lika kul att höra hans kommentarer ;D

Rösta på mig ;D

Gå in på blogglista.se genom att följa länken som finns längre ner på min blogg :D Och gillar ni det jag skriver följ mig gärna via Blogglovin! :D

Vill mycket just nu!

Just nu känner jag mig otroligt stressad. De är så mycket jag vill göra just precis NU. Några av dessa är:

* Veta hur det gått för min kusin som ska ringa sjukan.
* Veta om det är svininfluensan som brorsan har fått.
* Gå ut och gå med Buster.
* Komma ut och springa.
* Rita, skissa och måla.
* Läsa dagens tidning.
* Ringa till mamma.
* Laga nudlar.
* Titta på tv.
* Sova.
* Äta.


Listan kan göras väldigt lång, enda problemet är att jag inte kommer hinna ens hälften av de och jag vet inte vart jag ska börja. ÅH, de här är bland de jobbigaste jag vet xD

Jobbigt... lactrase miss...

Jag slaravade med pillren för min laktosintolerans igår.. och idag får jag ta staffet... Huvva, det är verkligen inte roligt! Ni som är laktosintoleranta vet ju vad jag pratar om. Nu ångrar jag att jag inte orkade springa och hämta lactrase tabletterna!! De hade ju vart roligare än konsekvenserna jag fått nu.. Ajja, det är bara stå sitt kast! xD



Just nu sitter jag och tittar på Sjukhuset på tv även om jag redan har sett alla avsnitt så har jag inget emot att se dem igen ;D Nu är de reklam så jag passar på att skriva ett litet inlägg.

Gropen i Kiruna

Jag satt och tittade på något program på 1:a och då besökte dom stadshuset i Kiruna. Som de flesta vet så planarar man att flytta stan då gruvan/gropen sprider ut sig mer och mer. Det viste jag också men något jag däremot inte hade en susing om var att den kommer närmar Kiruna stad med 9cm per vecka!! SHIT, de är ju jätte mycket ju!


Rådhuset i Kiruna.

Man pratade om att rådhuset/stadshuset i Kiruna var en arkitektur diamant eftersom den hade så mycket frän arkitektur inuti. Och nog tyckte jag de var väldigt fint måste jag säga. Synd att man även fick se de sprickor som gruvan gör i golvet på stadshusets stora hall. Dem får väl glädja sig åt att det faktiskt är möjligt att flytta huset då man kan plocka ner och bevara de mest ordinära delarna av huset. På utsidan ser byggnaden inte speciellt märkvärdig ut men innuti var det som om ett hav öppnade sig, väldigt fint faktiskt ;D

Ser konstig ut?

Hej hej

fick en kommentar att min blogg ser konstig ut? är det så? eller var de bara nått fel just då?

Personlighetstest

Jag gjorde nyss ett personlighetstest och detta blev resultatet:

Du verkar vara en glad person som ser ljust på tillvaron! Du är också ambitiös och målinriktad och vet vad du vill. Du är också en person som tycker om när det händer saker och gillar att röra på dig. Du ser dig själv som huvudpersonen i ditt eget liv och vet hur viktigt det är att ta hand om dig själv!

Och det beskriver faktiskt min personlighet rätt bra ;D

Gör testet här: http://testportalen.se/personlighetstest.php

Lögner

Något annat som ofta kommer upp är lögner, det hänger ju på sätt och vis ihop med mitt inlägg om att vara sig själv då man genom att ljuga inte är sig själv.

Oftast ljuger man för att få uppmärksamhet eller för att känna sig tryggare i en situation. Det kan exempelvis många gånger vara så att man vill slippa undan från något man har gjort (som när man haft sönder nått när man var liten), då ljuger man istället för att säga sanningen för att man inte vill få en  utskällning. Men vad blir bättre av de egentligen? oftast vet föräldrarna att de var en ändå och då fick man ta straffet (utegångsförbudet kanske förlängdes) för att man ljugit också.

Men det svåra med lögner är att ibland måste man ta till dem för att inte såra någon m.m. Dock så brukar jag kalla dessa för vita lögner de är såna lögner som är "okej" att använda där ärligheten skulle vara allt för brutal och hemsk. En sån situation kan vara när någon frågar om en klänning som personen har på sig var fin, då kan man om man märker att personen tycker om klänningen väldigt mycket säga att den var fin även om det innerst inne skriker att den inte är de. Det är en sån situation man kan använda lögnen till eller om en kompis ringer och frågar om han kan komma och man säger att man har saker man ska göra så att det inte går istället för att säga som det är att man inte vill idag.

Det finns ett ordspråk om lögner som jag tycker är väldigt bra såhär lyder det:

Med lögner kan du kanske ta dig fram i livet, men du kan aldrig vända åter.

Det ordspråket brukar jag följa och är därför en ärlig person som står för det jag säger.
FÖLJ ORDSPRÅKET DU OCKSÅ!

Tips!!

Om ni vill läsa lite mer tänkvärda inlägg så titta under kategorin dagens samhälle?!

Jag ville bara informera att under denna katogori läser ni saker jag reflerkterar över som inte handlar om mitt liv och vad jag har gjort osv.

Dags för frukost!

Hallå hallå

Idag är första dagen jag är helt ensam hemma i ett par timmar. Alla är i skolan och på jobbet medan jag sitter här för mig själv (jag har ju djuren i alla fall ;D). Jag ska snart ta och äta frukost eftersom att magen skriker efter mat. Tuggummit gör inte saken bättre heller men jag ville inte äta frukost vid 9 när jag och Jonas steg upp. Han skulle ju inte äta något så då sket jag i de också.

Egentligen är Jonas ledig idag men eftersom att de är tentavecka i veckan så åker han till skolan och pluggar i alla fall. Han hade ju en tenta igår, tyvärr gick det nog inte så bra på den. Så nu får jag verkligen hålla tummarna för att det går vägen på tenta nu på torsdag.


Kanske man ska äta lite makrill till frukost också? Igår kväll åt jag det tillsammans med Jonas systrar. MUMS!!

Ska jag berätta om lite vad min dag än så länge kommer bli fylld av så är det äta frukost, spela piano, gå ut och gå med Buster och ge Jonas en välkommen hem puss XD Nej, nu har jag babblat på nog mycket om de här tråkiga. Nu ska jag gå och ta en tallrik med flingor och mjölk (måste ta piller för mjölken eftersom jag är allergisk) och hoppas på att de mättar i magen ;D

Förresten så fick jag en jätte gullig kommentar av en tjej igår, såhär skrev hon: Sjukt fin blogg, o grymt sööt tjej! Allt i ett paket^^

Jag tackar så jätte mycket för den komplimangen ;D

VIKTIGT: Att vara sig själv!

Detta är något som jag tycker ofta kommer upp på tapeten, för det finns så otroligt många falska människor där ute i världen. Varför är dem falska istället för att vara sig själv? Jo, dem känner sig inte trygg i den dem själva är så dem låtsas och är falsk så att dem ska känna sig tryggare. Även om något som att vara just sig själv är väldigt viktigt.

Men hur är man sig själv egentligen? Att vara sig själv är inte lätt, det är nått som man måste öva på att vara, för det är lätt att man dras med av andra och "spelar" någon man inte är. För att kunna vara sig själv måste man ha insikt i sig själv. Man måste känna sig trygg och bekväm i den man är, helt enkelt så måste man acceptera den man faktiskt är.

Jag tycker att detta är väldigt viktigt och jag har själv kommit i kontakt med människor som inte klarar av att bara vara sig själv. Dem har jag lärt känna för att senare inse inte alls är den man tror dem är. Kan bara nämna att en person som betydde mycket för mig inte klarade av att vara sig själv inför sina kompisar, det medförde att jag aldrig kunde träffa vännerna eftersom att personen i fråga då måste vara två skillda personligheter vilket skulle krocka totalt då personen i fråga var världens guldklimp som brydde sig om andra osv i mina ögon men i de andra kompisarnas ögon var han den tuffa, hårda typen. Det slutade med att vi kom ifrån varandra och pratar i princip inte med varandra längre, vi har inte träffats på hur länge som helst.

Tänk om du exempelvis går på en annställningsintervju eller lär känna någon ny person och den person du visar inte är dig själv, det är någon som du hittar på att du är (kanske någon du önskar att du var). Men hur kommer det bli sen, om du får anställning eller om ni blir jättre bra kompisar, hur ska du då gå tillväga? Hur ska du då klara dig ur en situation där du inte är dig själv?


Enligt mig är man sig själv när man inte "spelar" som exempelvis vissa pojkar kan göra för att vara lika tuffa som pojkgänget. Där spelar man och är inte sig själv för att få uppmärksamhet. Jag tycker det märks väldigt fort på en människa om personen är sig själv eller inte. Man kan märka det genom att personen känner sig osäker. Jag kan ärligt talat inte förstå hur folk kan fejka den man är, hur kan man låta alla lära känna någon som man vet innerst inne att man inte är? Det känns så himla fel. Jag kan väl inte påstå att jag har varit någon jätte populär tjej men jag kan i alla fall leva med gott sinne över att jag alltid har varit mig själv. Varför ska jag spela för att få "falska" kompisar istället för att vara mig själv, känna mig trygg med/acceptera den jag är och ändå få kompisar som tycker om mig just för att jag är som jag är.

Jag brukar tänka såhär, varför ska man vara som alla andra när man kan vara som sig själv? Man står ju ut ur mängden genom att INTE vara som alla andra ;D Stå upp för dig själv och våga vara den du är!! :D

Plitar på inlägg

Sitter just nu och plitar på lite inlägg som kräver lite mer arbete. Det är såna där saker som jag brukar tänka på som inte man bara kan skriva ner utan man måste verkligen sitta och fundera på vad man själv tycker osv. De är såna där djupa inlägg som ska vara lite mer än bara vardagliga ord m.m. Och det handlar även om nått jag tycker är väldigt viktigt!

Men nu ska jag faktiskt springa ut och hämta posten, när jag gjort de ska jag ut och gå med Buster en stund medan de fortfarande är ljust ute ;D

Dikt, till farfar! <3

Vila i frid.

Jag vill inte att du ska vara borta, vill att du skall finnas kvar.
Kvar bland oss andra, så vi kan ha roligt med varandra.
Det gick så fort, fortare än jag tycker det borde ha gjort.
Cancern blev upptäckt en dag, och det dröjde sedan bara ett litet tag.
Sedan tog du ditt sista andetag, och försvann bortom oss.
Det är så svårt att acceptera att du inte längre finns, för jag vill inte det.
Jag vill att du ska vara med oss, kom och håll om mig, så som bara du kunde. Jag minns när vi hälsade på dig på sjukhuset, du såg så mycket piggare ut och humöret var tillbaka.
Jag trodde för ett tag att vi skulle få behålla dig.
Men samtidigt när vi skulle åka kramade jag om dig som om det vore sista gången, jag hade gråten i halsen men var stark för din skull.
Allting gick så hiskeligt fort, och en dag fick jag samtalet från pappa.
Jag minns det samtalet som om det var igår. 13:20 den 3 januari 2009 drog du sista andetaget.
Farfar jag saknar dig.
Det gör så ont.


Vi saknar dig farfar!!

Ordspråk

Lägger in några ordspråk som jag tycker om.

1. Dream as you will live forever. Live as you will die today.

2. Lev ditt eget liv för du ska dö din egen död.

3. De längsta resorna gör vi i vårt eget inre.

4. Viss kärlek är som vinteräpplen, mognar sent och håller länge.





Återvände till sängen ;D

Det blev ingen frukost eller tidning tidigare eftersom att TTELA inte hade kommit än. De är verkligen skridskobana ute så det är väl därför den inte kommit som den ska. Så istället för att äta och läsa tidningen bestämde jag och Jonas yngsta syster oss för att gå och lägga oss en stund till. Jag får ta vara på tillfällt för nu är det bara 7 dagar kvar innan pluggandet drar igång. Då blir det tidiga mornar istället.




En bild från när jag var nyklippt. Ska nog klippa mig igen på fredag så jag är fin inför den kommande skolstarten.

Idag blir det nog en lugn och skön dag. Fast jag ska allt ut och gå med hunden idag också. Tror jag gör de under dagen när de är just idag istället för på kvällen när man knappt ser var man går.

Ska ta och sova en stund till nu så jag kan stiga upp om någon timme och äta frukost och eventuellt läsa tidningen, godnatt på er!

Måndag igen..

Jahapp så var de mångad igen.. Och den här veckan kommer jag få vara hemma själv ett par timmar då alla andra är i skolan eller på jobben :P Men de ska nog gå bra, det gäller ju bara en vecka till sen ska jag också sitta vid skolbänken igen. Varför är just måndag en sån tung dag? kanske för att de är den första på en ny vecka och man har hela 5 dagar kvar innan de är helg igen.

Jag klev upp tillsammans med jonas och skickade iväg han till skolan :P Det är ju tentor idag, jag håller tummarna för älsklingen :D Nu ska jag ta något att äta och läsa tidningen = )

Natti natti bloggvärlden

Nu säger jag och älsklingen natti natti. Vi har precis sett färdigt på Morden i Midsommer, fattar inte att jag inte tyckte om den serien förr, nu tycker jag den är KUNG :D Hur som helst så ska vi skynda oss att somna idag, det blir inga långa snack ikväll eftersom att Jonas behöver sova. Han har faktiskt mattetenta imorgon så han behöver mycket energi för att orka.

Godnatt på er alla i bloggvärlden ;D


Resa bort! ;D

Jag skulle så hemskt gärna vilja ut och resa. Bara komma bort från vardagen och riktigt bara njuta. Jag skulle lika gärna kunna åka till något kallt ställe som något varmt, de är vilket som. Men jag vill bara just få den härliga känslan man får när man reser bort. Tänk att bara ta en sista minuten någonstans. Jag tycker de är roligt att resa och hade jag pengar så skulle jag helt klart göra det. Men de får väl bli senare i livet om jag nu inte vinner flera miljoner :D haha!


Nån gång i mitt liv ska jag åka till Canada. Har alltid drömt om de!


Detta ligger i tyskland och även det är ett land jag skulle vilja åka till ;D

Ja, de finns så otroligt många ställen jag skulle vilja åka till ex Irland, Scotland, Österrike, Schweiz, Spanien, Australien, Nya zeeland, Italien, thailand, karibien och många många fler.

Det var när jag satt och tittade på bilder från månaden jag och Jonas var på praktik i England som jag verkligen kom fram till att jag vill ut och resa.  Jag längtar tillbaka till England och den underbar familj som vi bodde hos. Jag vet inte varför men jag trivs att prata engelska och andra språk, jag tycker de är jätte roligt med språk ;D Sen betyder just England något speciellt för mig eftersom de var där jag och jonas förlovade oss!! :D




Ute med Buster igen ;D

Jag har ju bestämt att jag ska börja röra på mig lite mer. Känner att magen växer och att de blir mer och mer tråkigt att ställa sig på den där vågen.. Jag önskar att min magen inte blev så stor så fort jag lägger på mig några kilon. Tänk om de kunde sätta sig på andra ställen än just magen och låren. Ajja, nu är det som det är :P

Jag ska i alla fall försöka komma ut och gå minst 3 gånger per vecka ;P blir det fler gånger än så så gör ju inte det någon skada ;D Och varför inte ta tillfälle att gå ut med hunden när man ändå ska ut och gå, han behöver ju tränas så att han inte drar så mycke så de kan jag ju passa på att göra då :P Då har jag ju en anledning mer än att bara gå för min egen skull.

Tjiiingeling på er :P

Vad är skillnaden?

Jag har en liten fundering ang statistiken för bloggen, vad är skillnaden mellan unika besökare och sidvisningar? Har länge funderat på vilken skillnad de är och har försökt komma fram till ett svar själv utan att lyckas så nu frågar jag er VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN DESSA?



Sum 41 - Pieces

Detta måste var bland de bästa låtarna som har gjorts genom tiderna. Jag kan lyssna på den dag in och dag ut utan att bli less. Jag tycker texten säger så mycket som jag vill få ur mig. Man kan nästan säga att den beskriver mig lite grann. Okej, jag har många favoritlåtar men detta är en av dem. Sen så har Sum 41 flera andra bra låtar som jag gärna lyssnar på ;D

Här kommer texten för er som inte har hört låten.

I tried to be perfect
But nothing was worth it
I don’t believe it makes me real
I’d thought it’d be easy
But no on believes me
I meant all the things that I said

If you believe it’s in my soul

I’d say all the words that I know
Just to see if it would show
That I'm trying to let you know
That I’m better off on my own

This place is so empty

My thoughts are so tempting
I don’t know how it got so bad
Sometimes it’s so crazy that nothing could save me
But it’s the only thing that I have

If you believe it’s in my soul

I’d say all the words that I know
Just to see if it would show
That I'm trying to let you know
That I’m better off on my own

(On my own!)


I tried to be perfect

It just wasn’t worth it
Nothing could ever be so wrong
It’s hard to believe me
It never gets easy
I guess I knew that all along

If you believe it’s in my soul

I’d say all the words that I know
Just to see if it would show
That I'm trying to let you know
That I’m better off on my own


Dålig uppdatering

Jag vet att jag har haft lite taskig uppdatering men de är faktiskt bara att ni vänjer er. Kommer nog se ut ungefär som idag om snart en vecka. Det är ju då skolan drar igång och då blir det inte så mycket tid över till annat än plugg. Men som sagt jag kommer inte ge upp bloggen utan kommer uppdatera så mycke jag bara kan :D Jag hoppas ni har överseende med det! Jag har ju ett liv utanför bloggen också ;D

Dessutom har jag lovat Jonas att inte sitta vid bloggen allt för mycket nu när han är hemma :) Så är läget just nu :P

Mors!

Idag tog jag och Jonas en riktig sovmorgon. Vi vaknade inte förrän klockan halv 12 och steg nog upp närmare 12. Då gick vi ner och satte oss tillsammans med familjen framför tv:n. Det var nämligen skidor och alpint idag som vi tittade på. Det gick ju inte så jätte bra i nått utav de men de var roligt att se ändå :)

När vi satt där så åt vi upp en daimtårta (stavas de så?). Gott va de, men såklart lyckas jag ju alltid drälla så mitt fina vita linne blev både brunt och fläckigt av grädden....

Sen när allt var färdigt så åt jag te och macka och inväntade andra åket i slalom för herrarna. Och ja, nu sitter jag här. Så min dag har väl inte varit sådär jätte händelserik. Men jag är faktiskt extra glad idag :D Jonas är hemma hela dagen :D Så underbart! Även om han pluggar lite så kan jag ändå prata, pussa och krama han när jag vill!! ;D



Gu va dom skriker i rummet breve jonas systrar XD Men dem verkar ha roligt i alla fall :D

Tränat hunden

Har just varit ut och gått med Buster (hunden) och tränat han lite. Han drar så mycket så jag ska försöka träna bort det. Så jag gick en sväng med han idag i regnet... Det var skönt att komma ut och röra på sig ändå :)

Nu ska jag gå ner och umgås med älsklingen, han har äntligen kommit hem!! ;D

Häxdryck!

Jag gjorde te förut och tänkte prova ett nytt te. De var nått med blåbär och hallon. Till min förvåning så blev vattnet helt grönt när jag stoppade ner tepåsen.. de såg riktigt äckligt ut. När jag sedan tillsatte lite mjölk så blev det ännu värre. Då blev de nästan blågrön aktigt och såg riktigt vidrigt ut. Jag tänkte där ett tag att detta kan ju aldrig smaka gott, men de gjorde de faktiskt ;D till och med så gott att jag kan tänka mig att dricka fler koppar av den smaken.



Just nu sitter jag och tar det lugnt på rummet i mörkret. Har plockat fram mina lurar till datorn så nu kan jag lyssna på den musik jag vill utan att störas av nått runt omkring eller att störa dem som är omkring ;D Jag har tittat på damernas lopp på skidor en stund men de gick så dåligt för oss så jag gick upp istället :P

Saknar jonas så mycket!! han sa att han skulle åka hem från skolan klockan 3 för han skulle inte bli så länge eftersom de faktiskt är lördag idag. Men har han kommit hem än, nej tyvärr inte så jag måste faktiskt säga att jag är lite besviken. Han kommer väl någon gång i alla fall :D Förresten så ringde älsklingen just. Han skulle åka hem till en polare som bor några hundra meter här ifrån och frågade om lov så att jag inte skulle bli arg på han för att han inte kommit hem. Och självklart får han ju åka dit. Jag kan ju inte bestämma över han heller xD haha!

Jag går nog ut och går en sväng tror ja. Kan bli skönt att få rensa tankarna lite och nu när han ändå skulle åka dit så kan jag ju passa på att gå en sväng ;D Synd att de regnar ute bara....

Alpint :D

Har precis tittat på Alpint å shit va de va spännande. Jag blir alltid så nervös när de är svenskar som ska åka xD
Idag var det Anja Persson, Jessica lindell vikarby och Matts Olsson (om jag inte minns fel) som åkte. Mats tog ledningen men fick inte behålla den så länge. Ändå så var jag skit nervös för hans skull xD



Nu blir det snart mat hör jag ;D det blir rester från igår då vi åt tacos :D YUMMI :D Och dessutom så kommer Jonas snart hem!! :D

Senar idag blir det nog att gå ut och gå en sväng. Trots att vädret är sämst och de regnar... Jag känner att jag vill komma ut och röra på mig, det behöver jag. Tycker själv att jag börjar väga lite för mycket så de är dags att ta tag i det. Okej, de är ju en sak om de är muskler som väger men i mitt fall vet jag att så är inte fallet xD

Let's dance

Jag måste bara kommentera det första avsnittet av Let's dance detta året. Jag tycker det var helt sjukt bra program. Man har saknat Tony Irvings MEN kommentarer och att få se hur duktiga alla kändisar är på att dans. Okej, vissa är bättre och vissa är sämre men så är det i verkliga livet också.

Nu är de ju så att det blev lite snuskiga kommentarer i programmet där bland annat Andreas Weise gav en kommentar till Tony att - Jag är lite förvånad att Tony ville jag skulle stänga munnen. Jag och många andra tyckte att skämtet var hur roligt som helts. Men sen så kommer de kommentarer från familjer med barn, vad är det som är så fel med det egentligen? Antingen förklarar man som förälder precis som det är för barnen eller så är det väl bara säga att det inte är något som barnet kommer förstå ändå. Att det är ett vuxenskämt eller vad som helst.



Jag tycker att programmet levde upp med dessa kommentarer. Det blev inte bara dansande och poängsättning utan även lite humor i programmet. För mig får även kommande program inehålla sådana kommentarer om än kanske aningen mindre sexskämt för att skona barnens öron (inte för jag förstår vad som är så hemskt med sex).

Och ryttarens kommentar om att hon inte ska rida Jonathan, den var nog inte tänkt att misstolkas på det sätt som de felsta gjorde.

Jag vet inte om ni har sett eftersnacket med just Andreas Weise och Tony Irving, där spårar det också ur en del.

Se klippet här: http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article8381130.ab

Ung mamma Mikaela

Detta blir mitt andra inlägg om denna fantastiskt starka person. Jag måste bara säga att jag beundrar hennes styrka, att hon orkar med allt som är runt omkring med att vara mamma. Och dessutom att hon orkar med alla dessa negativa och patetiska kommentarer som hon och även Kevin får. Dem vet väl ändå vad som är bäst för deras barn, eller?

Nu senast har dem skrivit att dem ska åka på en kryssning. Det tycker jag är jätte bra och de är dem värda. Även föräldrarna behöver koppla av ibland. Och då kommer ju alltid såklart de negativa kommentarerna om att man inte ska lämna ifrån sig sitt barn och bla bla bla.. Okej, de kanske blir jobbigt för Kelly en stund men de är ju absolut ingeting som kommer att förstöra hennes liv. Det är ju inte så att hon dör av det. För vadå att man inte klarar av att vara utan sina föräldrar när man är liten, de har jag då aldrig märkt av att jag var ibland.



När jag var kring 2 år så skillde sig mina föräldrar och en ny man kom in i mitt liv. Han skötte om både mig och brorsan och inte har jag fått några som helst men av de idag. Jag tycker att Mikaela och Kevin är dem som vet bäst om deras dotter klarar av att vara ifrån dem eller inte. Mikaela har ju trots allt sovit hos Kevin medan Kelly har varit hos hennes mamma förr och det har gått bra.

Nu säger jag inte att jag tycker det är jätte smart att lämna bort Kelly då dem behöver sina föräldrar när dem är små. Men det är inget som kommer påverka Kelly mer än för stunden. Och känner då Mikaela och Kevin att dem behöver koppla av en stund, komma bort från allt som föräldraskapet medför och samla mera ork så tycker jag absolut att dem ska göra de! Utan att någon ska ifrågasätta och klanka på dem!!

Ibland undrar jag hur folk orkar skriva negativa kommentarer... Har dem inget liv mer än att klanka ner på folk?

Varför ska man trampa, sparka, trycka ner någon som redan ligger sårad på marken? Varför ska man kränka, klaga och nedvärdera någon som redan har det svårt? Jag förstår inte vitsen!! Om dem nu är så besvikna över vad både Mikaela och Kevin skriver, skit i att läsa då!! Ingen tvingar dem att göra de utan det har dem valt helt själv.

Punkt slut!

Lördag morgon.

Ja just de. De är faktiskt lördag idag även om de inte känns så. Anledningen är att jonas har farit iväg till skolan idag också. Han har ju tenta på måndag så han och några kompisar ska plugga lite extra inför detta. Så jag får snällt sitta hemma och vänta på att han ska komma hem igen. Snart kan jag också följa med och plugga istället för att sitta här hemma och göra mest ingenting.

Jag och Jonas pratade ut igår om lite allt möjligt som är på tapeten just nu. Och det kändes riktigt skönt att få ur sig allt som man grubblat på. Det tyckte nog jonas för stämningen var mycket bättre när vi skulla sova än den var från början. Jonas berättade att han tyckte jag la lite för mycket tid på bloggen och det kan j ag förstå att han tycker. De senaste dagarna har jag i princip inte gjort annat än att sitta vid blogglovin, blogg.se och läsa andra bloggar.

Nu ska jag gå ner och äta frukost (om jag vågar nu när dem löser melodikrysset i köket).




Inte alls bra...

Fick nyss veta av min bror att han kraschat med skotern idag. Ursh!!! Som tur var så klarade han sig utan några skador, men skotern fick sig en större törn. Den måste tyvärr lagas efter enbart en enda tur det här året. De var den första för sesongen och så slutade de såhär.. Inte alls bra... Han hade kört i 40km/h och skurit ner med ena skidan så han slog runt. Skotern hamna i en trästolpe men brorsan hade kommit av lite innan som tur var.


Jahapp..

de var den dagen de.. Ligger i sängen nu och ska väl snart sova. ENSAM!! De är inte vanligt att jag behöver sova/somna ensam.. Jonas brukar alltid vilja vara den som vill i säng först eftersom han är slut efter skolan, men inte idag trots att han har varit i skolan ändå till kring 8:a idag.. Konstigt :S

För de andra så känner jag mig väldigt förvirrad nu. Det går så väldans upp och ner nu på alla sätt och vis. Ja, jag vet inte riktigt vart jag står själv heller.. jag börjar väl komma in i en down period igen trots att jag inte vill de. Ibland tycker jag att jag är en så jobbig person, jag vet inte varför men jag tror de kan ha att göra med mitt självförtroende som inte alltid är på topp..

Nu ska jag i alla fall försöka få jonas hit så vi kan prata en stund jag vill inte sova ensam i mörkret. Och ni som undrar ja, jag är sur!... blä för att vara de..

Musik

Musik är något som betyder väldigt mycket för mig. Jag kan inte säga rikigt varför men det är något speciellt. Det är så vacker och rörande på nått sätt. Jag själv tycker det är väldigt roligt att spela instrument, även om jag bara är amatör på allt så ger det mig fortfarande stor glädje. Det är väldigt avslappnande att sätta sig och koppla bort tankarna med gittarren i famnen eller framför pianot. Den känslan är speciell.



Jag tycker även mycket om att lyssna på musik, när jag är ledsen sätter jag gärna på musik och även när jag är glad. Mycket beroende på vilket humör jag är på så skiljer sig changern på musiken. Ibland är det rock, ibland country eller vilken annan changer som helst. Jag skulle nog säga att jag lyssnar på det mesta men jag har såklart låtar som jag tycker mer eller mindre om och musikstilar som jag tycker mer eller mindre om. Ibland är det pop, disco och trance som gäller men ibland är det balladerna som jag lyssnar på mest.

Nått som jag också brukar göra som får mig motiverad är att lyssna på musik med mycket riv i när jag är ute och springer, tränar eller går. Det känns som om allt är mycket lättare då.



En låt som jag lyssnar väldigt mycket på just nu är love the way you lie med Eminem och Rihanna. Jag måste bara berätta att när jag hörde den första gången så tyckte jag inte alls om den då Eminem var med men nu tycker jag den är jätte bra och låten utan Eminem går inte att lyssna på för den är mycket sämre!

Musik är alltså en ganska stor del av mitt liv och något som jag tycker mycket om.

Röjjer och plockar

Jag och Jonas systrar har varit duktiga och skött våran jobb lista idag. Vi fick en lista med grejjer som skulle göras så som damsugning, vaskning och rengöring av toaletterna. Så vi slog våra kloka huvuden ihop och delade upp arbetet emellan oss.



Nu efter kanske 1 och en halv timme så är vi färdiga och golven skiner rena :D Dem rent ler mot oss! ;D Skönt att vara färdiga. Nu kan man ju rent utav känna att det faktiskt är helg :D Och detta mina vänner är faktiskt näst sista helgen innan jag börjar på högskolan. Underbart! ;D


Skratt och stojj!!

Har nu suttit och pratat om lite allt möjligt med Jonas äldsta syster. Vi lyckas då alltid ha skojj tillsammans ;D  Haha!Efter att ha pratat om saker fram och tillbaka så kom jag in på rapplåtar som jag lyssnade på förr så jag letade igen dem på min dator och spelade några av dem för henne. Jag kommer väldigt bra överens med henne faktiskt och de tycker jag bara är roligt :D

Bland annat spelade jag BYz- do you wanna fuck och några låtar med anton & affe. Och herregud vilka texter dem har kommit på. Vem skriver tex texten till Byz låten egentligen? Vi skrattade en hel del åt de fula texterna. Sen lyssnade vi på bloodhound gangs låt a lap dance is so much better when the stripper is crying (vet inte om den heter så men) och jag förundras över hur långa meningar han rabblar upp i den låten. Han andas ju knappt! hah xD

Tidigare idag så lyssnade vi på radio jag tror de var P4:a hur som helst så pratade dem om väldigt "intressanta" saker nämligen om prostata undersökningar och gynekologiska undersökningar. Och ja, jag kan väl inte påstå att man känner sig säkrare att gå dit efter de xD hahaha!

 

Nu ska jag nog gå ner och göra mig en te kopp och se vart alla andra tog vägen.


NÅTT ÄR GALET!

Va? Nu hänger jag inte alls med hära. Hur kan ett inlägg som jag skrivit idag och precis publicerat bli daterat till den 5 januari? Hur går de till? och hur kan den hamna längre ner i bloggen fast jag skrev den idag? Nått måste ha blivit galet...

Min statistik ;D

Jag är så otroligt glad över min statistik. Förr var det i princip nästan ingen som läste min blogg så jag blir otroligt varm och glad när jag går in på min statistik och ser detta idag.



41 unika besökare igår :D

Jag vet att de inte är någon supermäng men för mig är det mycket!

Ofta?!

Hur ofta brukar man längta till skolan?! INTE speciellt ofta, men just nu gör jag faktiskt det. Efter att ha gått hemma nu i snart 8:a månader så kan jag bara meddela att jag är hur less som helst! Jag vill ha någonting att göra. Okej, jag har haft bloggen som underhållning + att jag har läst Biologi A under tiden, men för det mesta har det varit plågsammt långa dagar att ta sig igenom.

Men sen jag fick veta att jag kommit in på sjuksköterskeprogrammet så har jag börjat längta till skolan. De ska bli så roligt och spännande att få utbilda sig till något som man verkligen drömt om. Tänkt om ett par år när jag (om planerna går rätt) sitter i ambulansen tillsammans med min patient. Jag kan snart inte vänta längre på att få börja utbilda mig den 17:e januari. Och jag vet att jag har en vecka (nästa vecka) till då jag kommer att vara hemma själv på dagarna för jonas systrar börjar om skolan nästa vecka...



Har redan varit in och tittat på mitt schema flera gånger. Såg att jag kommer ha en föreläsning på engelska, spännande! Sen verkar de som att jag kommer gå mellan 08:15 - 16:00 de felsta dagarna klart att vissa slutar jag klockan 15 och vissa klockan 13. Sen skiljer sig starttiden också, jag kommer inte börja klockan 08:15 varje dag heller men i de felsta fallen gör jag nog de.

Förresten, som ni kanske förstår så kommer min uppdatering här på bloggen att minska i och med att jag börjar studera. Jag kommer såklart lägga mera tid på mina studier då det är viktigt för min framtid. Jag säger inte nu att jag kommer sluta blogga men inläggen kommer bli färre. Men så fort jag får tid över så ska jag se till att klämma in några inlägg här och där.

Ingen tidning idag heller..

Hm, nu börjar jag fundera på om tidningen inte kommer bara pga lathet. Idag har det inte varit några som helst problem på vägarna vad jag vet men ändå så låg det ingen tidning i brevlådan när jag skulle hämta den i morse. Konstigt!



Jag kan väl förstå att varken post eller tidning kom igår då det snöade som bara den och till och med plogbilar åkte av vägen. Men idag lyser solen, tempen ligger kring nollan och det blåser lite gran. Vad är problemet idag? Vi hade inte fått någon tidning men posten kom i vanlig ordning (till och med tidigare än vanligt) så vad är problemet med tidningen?... Nej, jag kan verkligen inte förstå detta. Jag hade sett fram emot att få läsa tidningen vid frukosten som jag brukar göra men istället blev det att titta på Kalle Anka på tv då Jonas lillasyster bunkrade sig framför tv:n vid frukost.

plogaction :D

Ojoj, första inlägget för idag nu när hela dagen nästan gått. Det är inte likt mig inte...

Hur som helst så sov jag och jonas till 9 idag men drog oss i sängen till halv 10. Jonas skulle nämligen iväg till skolan idag trots att de är röd dag. Han har ju snart tenta så jag förstår om han vill plugga så mycket som möjlig inför detta. Snart sitter jag ju själv där och ska plugga inför dessa tentor. Dagen har gått väldigt fort sedan Jonas åkte, den har liksom bara flutit på.

Jag har just precis vart ute tillsammans med Jonas systrar. Det var nämligen så att en saltbil/plogbil hade hamnat i diket i kurvan som är precis utanför vårat hus. Så vi gick ut och tittade när en annan plogbil drog upp den ur diket. Sen var vi så nyfikna så vi gick fram och tittade på spåren efter den. Den hade sjunkit ganska långt ner i diket minsann!


Bortrövade barn... www.saknadebarn.org

Tänk vad hemska människor det finns egentligen. Dem som mördar, våldtar, misshandlar, knarkar, ja listan kan bli otroligt lång. Tänk att dem finns runt omkring oss, ofta i våran närhet. Jag funderar över läget ibland och kommer fram till att någonting faktiskt kan hända även mig, utan att jag kan påverka det på något sätt. Jag kan bli överfallen när jag minst anar det. Men fruktar jag att vara ute nejdå, så långt har det tur nog inte gått än.
Men tänk dem som redan har blivit utsatta, där allt redan har passerat. Tänk de annhöriga till en mördad person, vilken otrolig smärta.




Och tänk de barn som rövas bort, dem som förs bort av en av sina egna föräldrar! Där kan man tala om smärta! Barnen och föräldern/föräldrarna råkar alla illa ut. Det måste vara bland de värsta som kan hända en förälder och kan nog jämföras med att barnet dör.

För någon vecka sen fick jag tag på en internet sida där många saknade barn finns (länk till sidan: www.saknadebarn.org). Tänk att detta faktiskt sker i vårat land. Och att det faktiskt var så många, de hade jag aldrig trott!

Titta gärna in där och sprid detta till andra, skänk pengar för att hjälpa till att få hem alla dessa vilsna barn till den person som kämpar, längtar, saknar och väntar på att få hem sitt älskade barn igen.


Jag förstår inte hur en förälder kan skada sitt eget barn på ett sådant sätt.. Och att den föräldern som för bort barnet/barnen oftast manipulerar och ljuger för barnet för att få barnet att hata eller hysa agg mot den andra föräldern. Hur kan man bara göra något sådant? Hur har man själ till något sådant? Jag har på saknadebarn.org läst om många fall och varenda av dem är lika hemska. I många av fallen har barnen dessutom tagits utomlands, till ett för dem okänt land där dem inte kan språket och inte vet vilka dem har omkring sig. Hur vilsna måste dem inte känna sig.

Jag blir helt klart tagen av den information jag läser där. Att föräldrar har kontakt med barnen men har inte rätt att ta hem dem.

En pojke som het Vid blev bortförd till Bosnien av sin pappa 2008 eftersom det var landet pappan kom ifrån. Tänk den väldiga smärta som Vid har genomgått och inte bara han utan även hans mamma som bor i Sverige och som än så länge inte kan göra någonting för att få tillbaka sin son. Varför ska barnen lida för detta? För att en förälder är missnöjd!



På bilden är mamman och det nu bortförda barnet Vid. Läs mer på saknadebarn.org



På bilden är Amalia som också är bortförd. Läs mer på saknadebarn.org

Jag tycker reglerna borde skärpas. Jag tycker att barn som är under 18 inte ska få resa ut ur landet om inte man har medtyckande från båda föräldrar. På så vis skulle barnen inte kunna tas ut ur Sverige och Sveriges lagar skulle gälla. Okej, det går att gömma barn även i Sverige, men chansen att man ska hitta barnet är större än om barnet tas ut i världen.

Snacka om att förstöra ett barns liv och även sitt eget.

Visst är det hemskt!

Inte nog med de så finns det olika stora chanser att få tillbaka sitt fösvunna barn beroende på vilket land barnet har förts till "När ett barn dessutom förts bort till ett land som ännu inte undertecknat t.ex. Haagkonventionen - då blir det verkligt komplicerat eftersom man på juridisk eller laglig väg inte kan tvinga den föräldern att återlämna barnet".

Inte är det lätt inte..

Jag finner inga ord mer...

Här är några fler saknade barn



Här har vi Elnor. Läs mer på saknadebarn.org





Lilla Linda. Läs mer på saknadebarn.org



Sally, läs mer på saknadebarn.org



Sawsan,
läs mer på saknadebarn.org



Solmaz,
läs mer på saknadebarn.org



Taymaz,
läs mer på saknadebarn.org



Yashar,
läs mer på saknadebarn.org



Zahra,
läs mer på saknadebarn.org

Hoppas alla saknade barn får komma hem igen!!

Ny bloggdesign!!!

WOW! Jag är lite stolt över mig själv. Jag har fixat en helt okej bloggdesign som jag trivs rätt bra med alldeles själv. Nog för att jag har gjort alla tidigare designer själv också men dem har inte varit speciellt "fina" enligt mig. Men den här är faktiskt riktigt okej. Headern blev också rätt bra för att vara första gången jag riktigt får till den = )



Vad tycker ni?

HJÄLP!!

Om ni ser hur min header ser ut nu. Jag har gjort en egen header men det är någonting som är galet eftersom att den är så liten i jämförelse med bredden och höjden på bloggen.. Jag vet inte hur jag ska få till det...


SNÄLLA HJÄLP!! någon som vet vad jag gör för fel..

Filar på en ny design

Japp, precis som rubriken säger så sitter jag just nu och grejjar med en ny design till min blogg. Jag ska göra ett försök med att göra en egen header annars får jag ta hjälp av min kusin.

Jag vill göra något nytt och fräscht som representerar det nya året som ska komma, lite svårt att uppfylla men jag ska försöka att få ett bättre resultat än vad jag anser att min blogg har just nu.

Så om de är dåligt uppdatering så vet ni varför!


Godnatt!!

Nu ska jag ta och krypa till kojs. Har inte sovit speciellt bra på ett par dagar. Har haft svårt att somna, vaknat undernatten och haft svårt att somna om igen. Vet inte riktigt varför men de kan bland annat bero på att jag tycker det är för varmt. Då ligger jag bara och snurrar och kan inte sova.

Hur som helst så önskar jag alla en god natt :) Hoppas ni sover bättre än mig och att ni har många fina drömmar!


Liknande säng sover jag och jonas i ; P

Photoshop

Någon som kan med photoshop? Jag vill försöka göra en egen header i photoshop men jag fattar verkligen ingenting, trots att jag har arbetat i photoshop tidigare.. 

Någon som kan hjälpa mig?

R.I.P. lilla pojke

Läste i TTELA i morse att det var en treårig pojke ifrån Uddevalla som hade råkat ut för ett drunkningstillbud på vattenpalatset i Vänersborg. Tillståndet var allvarligt och han var uppkopplad till en respirator på intensiven på Drottning Silvias Barnsjukhus. Han hade tydligen fastnat under vattenytan i en bubbelpool i torsdags och pappan hittade honom livlös. Badvakterna gjorde HLR tills ambulanspersonalen tog över.

Nu läste jag på aftonbladet att pojken hade avlidit. Skänker många tankar till barnets familj och kära. Ursh för att sådant här händer.. En oskyldig liten treåring.


Tjockisskatt.

Har ni hört nått så sjukt!! Vad har hänt med politikerna?! Nu kommer en centerpartist med förslaget att införa tjockisskatt. Varför skulle de vara så? Snacka om att hänga ut folk! Jag är rent utav tagen av vad jag läst. Dem vill ha en tjockisskatt eftersom att dem tjocka utsätter systemet för större påfrestningar! Tänk alla dem som har muskler men väger för mycket, ska dem också betala mer då? Nej, nu har de verkligen gått för långt. Borde inte politikerna ha annat att tänka på idag? De är bara så fel!!



Låt eleverna sätta betyg på lärarna

Däremot kom Maud Olofsson med ett bra förslag. Att eleverna ska kunna sätta betyg på lärarna. Jag tycker faktiskt att det bör vara möjligt. Jag vet av egen erfarenhet att det finns lärare som absolut inte kan lära ut sina kunskaper till eleverna, vad gör en sådan lärare för nytta? den läraren skulle då få dåliga betyg och rektorn skulle ha bättre koll på hur pass bra kompetens lärare på skolan har. Sen tycker jag det är skandal att lärarna kan komma sent till lektioner medan eleverna absolut måste vara i tid. Varför ska de vara olika förutsättningar mellan lärare och elever när det gäller tiden? Alla kommer ju försent någon gång.


Header..

Har bytt bild på min header. Tycker att den såg lite för julig ut den jag hade när det nya året har börjat. SKa försöka få ihop en finar header så fort jag har fixat ett bildredigeringsprogram ;D Ska bli spännande att se vad jag kan skapa för nått roligt.

5 saker du inte visste om mig




1. Jag har varit kortklippt där längsta håret var ca 8cm.

2. Jag har varit utan kontakt med min pappa i 3 månader efter en stor konflikt.

3. När jag tittar på Fotboll hoppas jag på att någon ska skada sig (för att jag tycker det är mest spännande).

4. Jag har 3 namnsdagar.

5. Jag har slagit hål på läppen när jag var liten genom att jag ramlade emellan ryggstödet och det man sitter på, på en parkbänk.

Berättar lite om mig själv

Ja eftersom att jag på mitt inlägg om förslag faktiskt har fått ett föslag tänkte jag göra detta inlägg. Jag ska helt enkelt berätta lite om mig själv så att ni förstår vem jag är.

Jag heter som många kanske förstår utifrån texten på min header såklart Malin. Jag är hela 19 höstar gammal (fyller 20 detta året) och kommer från en liten mysig stad i norrbotten vid namn Piteå. Min födelsedag är den 6 Oktober och jag har hetat Magnus de första dagarna i mitt liv. Mitt namn har jag fått av min kusin, det var han som kom på att jag skulle heta just Malin, för han tyckte inte att Magnus passade speciellt bra på en tjej.

Som liten var jag väldigt bestämd och envis. Jag ansågs nog kanske av vissa vara en besvärlig unge. Jag kunde vara väldigt tjurig och kunde få för mig att exempelvis inte vilja gå en endaste meter till när vi var ute och gick. Eller att jag inte ville be snällt om att få syltlocket öppnat. Jag hade mina stunder när jag inte alltid var så snäll. Men självklart hade jag också bra sidor (dem trädde fram eftersom jag blev äldre). 

Det var lite kort om mig som barn. Nu gör vi ett hopp där jag berättar om mig där jag är idag.

Idag är jag förlovad med Jonas, vi träffades i Arjeplog där vi gick i samma klass i 3 år. Jag bor tillsammans med honom i Vänersborg och jag ska läsa till sjuksköterska med början nu i Januari. Mitt mål är att bli ambulanssjuksköterska så småningom.

Något mer ni vill veta om mig? Ställ gärna frågor! Ett hett tips är att läsa under kategorin Om mig där det står ännu mer information om just lilla jag.

Tjingeling!!

Idag känner jag att humöret är på topp ;D Jag hoppas att det fortsätter att vara så hela dagen! Eftersom att Jonas skulle besiktiga sin mammas bil idag 11:10 så skippade han att åka till skolan innan dess. Det innebar alltså att vi fick sovmorgon! :D Inte förän halv 9 ringde alarmet första gången, de var skönt att få sova så länge för de sker inte varje dag. Och snart blir det tidiga mornar även för mig för snart drar min skola igång! Som jag har längtat och kämpat!!

Jag har tidigare kanske berättat att jag har kommit in på sjuksköterkse utbildning på Högskolan Väst i Trollhättan. Och nu är det snart dags för kursstart. Jag har verkligen sett fram emot detta ett bra tag nu. Det är nått som jag verkligen vill och som jag hoppas att jag kommer klara av.




Den 17:e Januari är min första dag och den veckan kommer jag proppas med information. Tycker sådant är rätt jobbigt för på slutet av sånna dagar är man så fullproppad att de verkligen inte går in något mer i huvudet.

Nog pratat om de.

Jag har precis suttit och läst de blogginlägg som har kommit upp på de bloggar som jag följer = ) Tycker det kan vara rätt intressant att höra vad andra folk tycker och tänker ibland = ) Ska snart även logga in på mer-trafik och samla lite poäng. Jag försöker få fler att följa min blogg men de verkar inte vara de enklaste tyvärr. Jag har inte tänkt bli någon storbloggare som exempelvis Kissie eller Foki men jag tycker alltid de är roligt att veta att någon läser det jag skriver. Och jag är otroligt glad över att jag faktiskt har 3 läsare!! :D

(Hade tänkt lägga in lite fler bilder men de vill sig inte riktigt)


Junior VM i hockey

Sitter och tittar på hockey!! Spännande att se hur de går! Hoppas vi går vidare nu så vi inte blir 4:a som Sverige har en tendens att göra.


Tyvärr blev de precis som jag trott. Vi förlorade!! BUHU!!

Bildredigeringsprogram

Jag vill ha ett bildredigeringsprogram så att jag kan göra en egen header. Det är nått som jag länge har velat göra men när jag inte har haft något program att arbeta i så har jag inte kunnat göra något av de. Bad Jonas se om han kunde hitta något enkelt program så jag får se vad han kommer med = )

Hur gör ni era headers?

Förslag?

Har ni några förslag på vad jag ska blogga om? Har för tillfället lite svårt att komma på något att skriva om. Det blir mest bara en massa uppdateringar om vad jag gör. Så här få NI en chans att komma med idéer, kan dock inte lova att jag följer alla då jag kommer välja ut dem som repressenterar mig mest.

Och om ni tycker om min blogg glöm inte bort att följa den via BLOGGLOVIN!!


Simmat ;D

Har precis kommit hem från badhuset där jag tillsammans med Jonas mamma och systrar har varit och simmat. Jäklar vad jag kände mig duktig där jag simmade fram i vattnet :D Och dessutom var det väldigt skönt! Totalt blev det 600m och lite till eftersom vi lekte tillsammans med den minsta systern. Jag funderade på om jag skulle köpa ett märke men jag sket i det när det väl var dags. Trots att det bara kostade 25kr och jag aldrig tidigare har tagit något märke.


Lite annorlunda såg de ut nu. (försökte koma upp å klätterväggen men de va näst intill omöjligt.

Äntligen har man kommit igång med årets träning, de enda som krävs nu är att jag fortsättet! Vilket är mitt största problem, jag fortsätter aldrig träna när jag väl har börjat...  Men i år ska jag försöka hålla igång träningen, även om det kanske inte blir från just denna stund. Jag skulle så gärna vilja komma iväg på ett gym eller nått, men dels så kostar de en del och sen så är jag så blyg så tycker inte om när de är mycket folk omkring mig när jag ska göra sådana saker. Vi får väl se hur det går ;D

Har förresten fått träningsvärk i axelmusklerna efter att familjen bar pellets igår. Mumms!! Jag gillar när det känns att man har tränat :D Hoppas man kanske får i alla fall lite träningsvärk efter simmningen = )

Naturbilder

Tänkte publicera lite naturbilder som jag har tagit (inga bilder är photoshopade)






















Ser ni Marge i The simpsons?



Och här har vi pluto ;D

De övriga bilderna låter jag tala för sig själva = )


Duschat och städat

Ja jag har precis gjort fint på rummet. Städat bort lite grejer som jag anser inte behöver ligga framme. Känner mig väldigt fräsch nu när jag har nyduschat :D Passade även på att göra en indian frisyr (2 lösa flätor). Anledningen till att jag kallar de för indianfrisyr är för att jag alltid fick höra förr när jag hade så att jag var så väldigt lik en indian.

Lägger upp en bild så ni vet hur de ser ut på ett ungefär. Såg mer likt en indian förr när mitt har var långt.



Lite dålig bild men..



Våra tröjor som vi gjorde ;D Så står de på min och tvärs om på jonas.

Jonas mamma och systrar ska tydligen fara och simma senare idag, funderar på att följa med! Alltid skönt att få röra på sig lite ;D Enda problemet är att jag kommer få använda gamla badkläder (för småa) då jag glömt min nya hemma i Piteå. Vet inte riktigt vart dom har tagit vägen... Vi får se om jag följer med eller inte :P

Godmorgon!

Nu är man tillbaka i vardagen, Jonas har börjat om igen efter julen så jag skickade iväg han till skolan för en stund sen. Klockan halv 7 ringde alarmet första gången, och det blev ett par znoozningar innna vi tillslut pallrade oss upp ur sängen. Så nu sitter jag här och är väldigt trött, funderar på att lägga mig och sova någon timme till ;D


Ungefär sådär känner jag mig!

Idag ska jag göra mig fin hade jag tänkt det är nämligen 1 år och 1 månad som jag och Jonas har varit tillsammans. Helt otroligt vad fort de året har gått! Och det har varit ett underbart år ;D Får dock se om orken räcker till att piffa till mig ordentligt eller inte. Duscha och ta på mig nått fint ska jag i alla fall göra = ) Möjligtvis att jag tar på mig Malin <3 Jonas tröjan som vi har gjort :D Jonas har en där det står tvärs om! Eller så tar jag på mig något nytt av de kläder som jag fått i julklapp, vi får se helt enkelt.




Sim Park och Morden i Midsommer

Jonas visade mig ett spel som dem hade hemma som heter Sim Park. De var rätt roligt faktiskt :D

Tänkte sätta mig och spela en stund innan jag kl 21 ska sätta mig framför tv:n och se morden i Midsommer ;D

Första inlägget på det nya året ;D

Och jag vill bara önska alla en god natts sömn för nu ska vi krypa i säng :D

Godnatt och sov gott!!

RSS 2.0