Fredag och helg :D

Är för tillfället hemma själv : / Börjar bli lite långtråkigt att vara de, men dock så är det inte helt fel för pluggron. Just nu sitter jag framför datorn med Murre (kattunge) i famnen, han är så go och söt! Jag har precis gjort mitt närvaro prov i biologin för veckan som gått, och gissa vad? Jag fick full pott!! :D Fantastiskt!

Igår var jag iväg på konsert, Jonas syster spelar i en orkester så dem hade en liten konsert för familj och vänner. Och snacka om att dem var duktiga och att det var väldigt vackert! Kan väl inte påstå att klassisk musik och orkestrar är något som jag lyssnar på speciellt mycket i vanliga fall. Men det var faktiskt helt okej att lyssna på, kanske dels berodde på att jag kände någon som spelade.

Blev förrästen bjuden på fest till Jonas bror nästa helg ;D Halloween party så det ska vara utklädnad och allt! haha xD Någon som har förslag på vad man kan klä ut sig till?

Jag och Jonas har även bestämmt att vi ska åka och bowla till veckan, på torsdag tror jag det blir. Väldigt trevligt att komma ut och göra något ;D Får väl se om vi blir några fler än bara jag och Jonas, annars så är det ju rätt mysigt att göra nått bara han och jag!!

I helgen tror jag att det blir väldigt mycket pluggande för oss här. Jag ska försöka göra färdigt min fältstudie, jag måste alltså ut i skogen och titta vad vi hittar för växtligheter m.m. Jonas har tenta till veckan så han kommer också plugga sig igenom dagarna fram till dess. Han är färresten ledig idag men bestämde sig för att åka till skolan och plugga med några av sina klasskompisar istället, kan förstå att han inte vill vara hemma då han oftast inte har sån diciplin att bara plugga då. Det blir ofta mycket annat (dataseplande) istället.

Nästa vecka har jag också prov så det kan vara en fördel att läsa inför det också. Och inte nog med det provet utan den 12 november har jag prov på hela kursen, det innebär prov på ca 230 sidor.... BLÄ!!

Just ja, har jag nämnt att jag och Jonas har ställt oss i bostadskö? Det har vi i alla fall gjort, och vi har gjort intresseanmälan på 2 lägenheter hittills. Vi planerar att flytta till Uddevalla eller Trollhättan, men står just nu bara i kö för lägenheter i Uddevalla. Skulle ju vara skönt att bo i Trollhättan då vi båda förhoppningsvis kommer att studera där till våren. Bor vi i Uddevalla måste vi pendla, inte för att det spelar så stor roll mer än att det kostar pengar som vi kan spara om vi bor i Trollhättan. Vi ser väl hur det blir!

Nu ska jag springa ut och hämta posten. Kanske har man fått något roligt :)  Ha det bra!! ;D

Tråkig dag..

Idag har varit en otroligt långtråkig dag. Jag steg upp kl 06:40 för att säga hejdå och skicka iväg Jonas att gå till bussen. Jag följde med en bit med buster men eftersom vi var sena iväg hade Jonas brottom, fick en liten snabb hejdå puss innan jag vände tillbaka med hunden. På vägen in plockade jag med mig morgontidningen.

När jag kom in satte jag mig vid matbordet och läste tidningen, det började röras mer och mer i huset och tillslut hade Jonas mamma och pappa och två systrar anslutit till matbordet. Frukosten togs fram, te och macka blev det idag. När systrarna åkt iväg till skolan och pappa till jobbet satte sig jag och mamman och tittade på några avsnitt av nått program som jag aldrig sett förut. När klockan sedan närmade sig halv 10 satte jag igång med skolarbetet.
Och kan ni gissa vad? Jo, där har jag suttit sedan dess, framför en dator och skrivit på laborationsrapporten.

Mer har inte hänt idag, och den har varit väldigt seg hittills. Får hoppas kvällen bjuder på något roligt ; D Ska iväg på konsert så hoppas den förgyller min dag :)



Biologi på distans.

Som jag kanske har nämnt läser jag ju Bilogi på distans. Det är både roligt och intressant men även lite svårt måste jag säga. Jag har tillgång till lärare men bara över telefon och internet, jag kommer aldrig träffa henne personligen utan bara att ha kontakt på något av dessa sätt.

Det är både skönt men också fruktansvärt frusterarnade ibland, jag behöver också hjälp med uppgifter ibland och då är det inte lika enkelt som i ett klassrum att fråga om hjälp. Jag måste då skicka ett mail där jag tydligt beskriver min fråga så att jag kan få tillbaka ett bra svar. Jag sitter just nu och jobbar på en insändningsuppgift som ska vara färdig så fort som möjligt, men det går inte speciellt bra eftersom jag inte förstår uppgifterna. Ett bra exempel på detta är den uppgift jag gör nu.

Det står såhär i uppgiften:

Gör en tabell och beskriv skillnader mellan bålväxter, stamväxter, kärlväxter, nakenfröiga, tvåhjärtbladiga och enhjärtbladiga växter. Vilka är sporväxter? Vilka är fröväxter? Vilka är gömfröiga? Hur skiljer de sig åt i t ex uppbyggnad och levnadsmiljö? Varför lever de i den miljö de gör? Ge exempel på arter inom varje grupp.

 

c) Gör en liknande tabell för de stora djurgrupperna; blötdjur, leddjur, kräldjur osv. Fyll på själv med minst 3 grupper till. Vilka är ryggradslösa? Vilka är ryggradsdjur? Kom också ihåg att ge exempel på arter som ingår i respektive grupp.

 

Men jag får inte till tabellerna på ett bra sätt. Jag förstår inte heller riktigt vad det är som dem vill att man ska ha med i denna tabell. Ska man ha med alla dessa punkter eller ska man jämföra dem utanför tabellen? Jag får väl prova mig fram och se vad som blir bäst helt enkelt. Inget annat att göra.
Som tur är kan jag ju drick te emmellanåt, då blir man lite gladare och lugnare för en stund :)

Det är underbart fint väder ute så kanske blir att gå en liten promenad med hunden sen. Men skolarbetet går först!!

Nu ska jag fortsätta med tabellen en stund och se om jag kommer fram till något bra resultat ; D

 


Någon som vill hjälpa?

Jag skulle väldigt gärna vilja förnya min blogg. Men eftersom att jag inte är speciellt duktig på detta själv (kom dock ihåg att jag har försökt med den nuvarande bloggdesignen) så frågar jag er underbara läsare om det är någon som skulle kunna tänka sig att hjälpa mig med detta? :)

Annars får jag helt enkelt prova mig fram själv och se om jag kommer längre än vad jag gjorde förra gången. Gillar inte hur designen ser ut nu och är väldigt less på att se den själv. Jag behöver lite förnyelse!! ; D

Eller vad tycker ni? Ska jag byta bloggdesign?

Måndag, skola, korsord och te!



En bild på mig när jag var riktigt nyklippt. Hade håret nästan ner till svanken men när jag skulle toppa håret blev det lite kortare än bara 3cm från topparna.


Sitter för tillfället och har "lunch" vilket innebär att jag har 45min då jag låter migsjälv göra precis vad jag vill! WIHOO!! Så jag tänkte att ja, varför inte ta tillfället på 45minuter och lägga några av dem på att skriva ett par rader på den blogg jag har?

Jag har faktiskt varit duktig idag och arbetat på flitigt med insändingsuppgifter och laborationsrapporter så jag är värd en liten paus nu. Som rubriken säger så är det mångad idag vilket innebär att skolarbete är ett måste, så är det alla vardagar i veckan och även ibland på vissa helgdagar.

Men som tur är har jag korsord som jag byter ut pluggandet mot ibland för att "vila" hjärnan från biologin en stund. Annars blir man ju helt kokko i skallen, i alla fall jag! haha! Och sist men inte minst står te med i min dag, det fyller jag på magen med med jämnamellanrum! Det är ju så otroligt gott och man blir varm och slipper frysa.
Det te som jag gillar mest är vanlijte men det finns många andra teer som är nästan lika goda.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hade tänkt lägga upp en hel drös med bilder men av någon anledning så funkar inte uppladdningen speciellt bra. Lite synd för har en del bilder jag skulle vilja få upp, får försöka senare!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ska prova ladda upp en ursöt bild på Buster (hund) och Murre (katt) när dem ligger och sover.

Hepp... de funkade inte heller...

Jadu nu vet jag inte vad mer jag kan fylla ut detta inlägg med så får nog säga att jag inte tänker skriva nått mer nu. Jag vill inte tråka ut er allt för mycket!!



Som ni ser...

Det var väldigt länge sedan jag senast skrev ett inlägg på min blogg så jag tänkte att nu jäklar är det dags!

Jag har inte haft tid eller ork till att blogga då jag har ett liv att sköta trots allt. Jag har börjat läsa biologi A på distans och det kräver en massa tid, jag har även sökt till sjuksköterska utbildningen till våren så jag hoppas på att komma in såklart!

Egentligen borde jag sitta och läsa i biologiboken, skriva en insändingsuppgift och övrigt skolarbete men jag tänkte att nä nu får jag ta och göra ett inlägg för ovanlighetensskull.

Jag kanske får ta mig i skinnet och börja skriva på min blogg oftare. Synd bara att jag har så mycket annat som jag verkligen måste lägga min tid på.

Jag ska i alla fall skriva ett till inlägg senare som inte är fler veckor bort.

Men nu måste jag plugga, har väl sisådär 100s att examinera på 2 veckor ;D JIPPIE!!


RSS 2.0