Att göra idag!

1. Skriva klart dokument 1 (Uppgift till skolan)
2. Titta på Dead poet's society och skriva ner anteckningar (Uppgift till skolan)
3. Leta information till undervisningsuppgift om panikångest ( Uppgift till skolan)
4. Diska
5. Tvätta
6. Baka muffins
7. Åka till Jonas föräldrar där Jonas ska byta däck på bilen. (blir till helgen)

Ser lite bättre ut, vad tror ni? hinner jag göra allt detta? Bara jag håller ångan uppe och är effektiv så ska jag nog klara en bit på vägen i alla fall :D Wünsche mir Glück :D

Känner mig effektiv! Nu kör vi :D

Så var helgen över... sjukt snabbt det gick! Känns otroligt skönt att veta att jag endast går 2 dagar i skolan i veckan. Tyvärr blir det inget slöande och slappande när jag är hemma för de ligger några skolarbeten på hög och väntar på mig... blä! Men jag känner mig effektiv så jag ska ta tillvara på det och se vad jag kan få gjort under dagen :)

Tänkte att jag skulle uppdatera er med min fina att göra lista. De ser betydligt bättre ut idag :D

1. Skriva klart dokument 1 (Uppgift till skolan)
2. Skriva klart VFU uppgiften (Uppgift till skolan)
3. Titta på Dead poet's society och skriva ner anteckningar (Uppgift till skolan)
4. Leta information till undervisningsuppgift om panikångest ( Uppgift till skolan)
5. Diska
6. Dammsuga
7. Dammtorka
8. Baka muffins
9. Handla (blir imorgon)
10. Laga mat

11. Tvätta
12. Åka till Jonas föräldrar där Jonas ska byta däck på bilen. (någon annan dag)
13. Eventuellt få besök idag (det blir inte idag men kanske imorgon).

Det är 3 skoluppgifter kvar, vilka jag hoppas bli klart med 2 idag :D Har redan gjort klart VFU uppgiften idag så jag om jag är effektiv så borde jag hinna göra 2 till :) I lördags hade vi besök och jag lagade middag och gjorde panacotta :D De blev en lyckad middagsbjudning, några små dispyter hände men inga farliga ;D Vi spelade lite spel också, vilket var grymt skojj!

Igår hade vi ett diskbärg men när jag och Jonas åkte och fixade en grej så ställde sig våran kompis och diskade allt åt oss :D Fatta va snäll han är!! Fast sen så sov han ju hos oss och fick frukost och sånt så han kanske ville "betala" tillbaka :P

Nu ska jag göra en ny att göra lista så får ni se vad dagen min kommer att bestå av ;) Se nästa inlägg om ni är intresserade.

Än så länge går de trögt...

Ja, min lista för saker som ska göras idag var låååång...

Det enda jag ka göra nu är att stryka de saker som Jonas har gjort.. De går väldigt trögt! Har ingen ork till nått..
1. Skriva klart dokument 1 (Uppgift till skolan)
2. Skriva klart VFU uppgiften (Uppgift till skolan)
3. Titta på Dead poet's society och skriva ner anteckningar (Uppgift till skolan)
4. Leta information till undervisningsuppgift om panikångest ( Uppgift till skolan)
5. Diska
6. Dammsuga
7. Dammtorka
8. Baka muffins
9. Handla (blir imorgon)
10. Laga mat
11. Tvätta
12. Åka till Jonas föräldrar där Jonas ska byta däck på bilen. (någon annan dag)
13. Eventuellt få besök idag (det blir inte idag men kanske imorgon).

Bara 4 skoluppgifter, diskning, bakning, matlagning kvar idag... hö...hö...hö...

Dagens uppgifter

Idag har jag massor att göra, dumt nog så sov jag ända fram till 10 så jag ligger lite efter i min planering. En sådär 3 timmar efter.... Antar att de kan bli svårt att ta igen men jag får göra mitt bästa så märker vi ju hur mycket som blir gjort.

1. Skriva klart dokument 1 (Uppgift till skolan)
2. Skriva klart VFU uppgiften (Uppgift till skolan)
3. Titta på Dead poet's society och skriva ner anteckningar (Uppgift till skolan)
4. Leta information till undervisningsuppgift om panikångest ( Uppgift till skolan)
5. Diska
6. Dammsuga
7. Dammtorka
8. Baka muffins
9. Handla
10. Laga mat
11. Tvätta
12. Åka till Jonas föräldrar där Jonas ska byta däck på bilen
13. Eventuellt få besök idag (eller om det blir imorgon).

Ja, det är säkert fler uppgifter men jag kommer inte på dom just nu. Vad tror ni, kommer jag hinna allt detta? Jag själv är väldigt tveksam, fast jag har ju Jonas till hjälp också. Men att jag ska skriva klart både VFU och Dokument 1 det tror jag inte att jag kommer fixa så jag får nog prioritera dokument 1 och ta VFU uppgiften senare, bara den är färdig till på tisdag så är det lugnt! :D

Nej, nu är det allt dags att sätta igång om jag ska hinna nånting alls av den maffiga listan :P

Gordon Ramsay's kokbok!

Som ni kanske har räknat ut så sitter jag och tittar i en av Gordon Ramsays kokböcker. Jonas nämnde igår att hans bror och flickvän kanske skulle komma förbi i helgen och att dem då ville ha något lagat ur Gordon's kokbok som vi fått av dom. De är klart att dem vill smaka om man blir lika bra kock som Gordon om man har hans kokböcker ;D Det som känns riktigt skönt är att det är Jonas som ska få kocka mest, det är han som har fått kokböckerna och det är han som verkligen är fanatiskt i Grodon Ramsay.  Det ska bli spännande!! Det svåra är dock att välja vilken av alla rätter man ska laga, det är ju fler än en som får snålvattnet att rinna xD

Slänger in en bild på kokboken, kan även tipsa om att det är en riktigt bra kokbok! :)


Saknad...

Idag fick Jonas post från skatteverket, han är nu folkbokförd på våran lägenhet. Och det är faktiskt jag med trots att jag inte fått något brev... Taskigt att bara han fick :( Nåja de får lov att gå ändå!

Det känns dock lite hemskt nu... nu har man flyttat hemifrån på riktigt. Min adress är inte hos mamma och Ulf längre utan den är här i Trollhättan. Läskigt att stå helt på egna ben, men jag hoppas det ska gå bra! Appropå mamma och Ulf så är saknaden sjukt stor!! Jag vill att dom ska vara här igen!! Känns så tomt nu, känns helt seriöst som att dom aldrig varit här men tittar jag mig omkring ser jag alla saker som dom köpte åt oss och då känns dom väldigt nära!! Jag älskar min familj där uppe nått så otroligt mycket och jag kan lova er att det känns som att avståndet är oändligt långt nu.. De är ju inte riktigt så att man kan åka hem på en fika sådär över dagen bara... Fan alltså att de ska vara över 100 mil... Jag har haft hemlängtan en gång sedan jag flyttade ner hit och det var förra året. Men jag skulle nog kunna säga att jag har de nu igen, eller inte hemlängtan men längtan efter brorsan, pappa, mamma och Ulf och alla andra underbara människor uppe i norrland!!

Antar att det inte kommer kännas såhär för alltid!! Man vänjer sig nog :)

VFU

Sådär, nu har jag haft 3 dagar praktik (VFU) på en vårdcentral här i trollhättan. Det är alltid roligt att komma ut i praktiken.. det trista är ju när alla uppgifter ska göras som hör till praktiken. Just nu har jag många bollar i luften, det är 3 skoluppgifter som ska göras i helgen, det ska städas och bakas. Men jag får ta en sak i taget :)

För övrigt tycker jag att jag är välförtjänt av en liten paus med internetsurfande, jag har hunnit med att städa sovrummet och vardagsrummet som var totalt kaos, nu ska bara hela lägenheten dammsugas. Men de tänker jag snällt lämna över till Jonas, han har ju aldrig dammsugat här än så de är på tiden tycker jag ;) Inte nog med att jag har röjt undan skiten, dessutom har jag hunnit plugga också. Effektivt arbete tycker jag ;D Synd bara att skolarbetet inte är färdigt, de är en del kvar att göra. Jag får glädje mig med att jag har kommit igång och börjat i alla fall.

Nu ska jag gå och ta en kopp te :) Ciaoo

Pling i lådan!! ;D

Godmorgon kära vänner!!

Idag är en riktigt bra dag känner jag. Jag skiter fullständigt i att jag har lite ont i magen för idag har jag fått PLING I LÅDAN! Ja, för er som inte förstår så menar jag att jag fått mail och inte från vem som helst utan från antagning.se. Jag läser ju till sjuksköterska just nu, men jag känner mig inte riktigt säker på om det är det som jag verkligen vill göra. Därför sökte jag teknisk bastermin för att läsa upp mattematik D (och E) och Fysik B, dessutom blir jag garanterad en plats på någon utav högskolan väst:s ingenjörsutbildningar efter att jag klarat kurserna. Jag hoppas att jag ska ha hunnit bestämma mig för om jag ska fortsätta på sjuksköterskeutbildningen eller om jag ska gå in på ingejörsutbilning då. Hur som helst så har jag nu fått mail från antagning.se om att de har läst igenom min ansökan och att jag ska kontrollera uppgifterna. Nu är det bara antagningsbeskedet som ska plinga i lådan också ;D Håll tummarna för att de ger ett positivt besked!


Syntes inte så bra vad det står.. De inringade är klockslaget när jag fick mailet och det står 05:13!

Inte nog med mailet utan de är även nått annat som förgyller denna dag! Idag kommer mamma och Ulf hit :D Jag längtar så jäklans mycket!! Fick ett sms för ett tag sedan om att dom har åkt från Avesta där de sov hos några kompisar inatt. Jag längtar snart ihjäl mig! Tur att dom kommer idag :D

Nåja, nu ska jag sätta mig med skolböckerna en stund...

Egna studier!

Morsning!

Skrev ett långt och fint inlägg tidigare... men när jag skulle publicera så la internet ner... såklart!! Och jag orkar och minns inte allt som jag skrivit så de får bli annorlunda denna gången.

Jag har egna studier idag vilket innebär att jag inte behöver gå till skolan :D Rätt skönt om man frågar mig för att då får man tid att göra både skolarbete och diverse hushållsuppgifter som absolut måste göras. Just nu känner jag att det enda som jag behöver göra är att surfa runt på internet och de är precis vad jag gör ;D

Förresten, jag funderar starkt på att skaffa mig ett akvarium!! Tycker de är så himla vackert, dock så vet jag att det kräver en hel del arbete men det får gå så länge det går. Jag vet inte varför jag tycker de är så vackert men jag kan sitta och stirra in i ett akvarium i all evighet känns det som, utan att tröttna.

Vad tycker ni? Ska jag skaffa mig ett litet akvarium? Jag tänkte i så fall köpa ett nybörjarpaket där de flesta små tillbehör medföljer.


3/11-11


Detta var en av de blommor som kom upp i våras när snön var borta :D

Jag vet att bilden inte riktigt passar in till nått av de jag kommer skriva om idag men jag tänkte att den säkert livar upp lite bland all tråkig text på bloggen. Hur som helst så sitter jag nu och arbetar med min hemtenta, den ska nämligen bli klar idag om allt går som planerat (om jag inte fastnar här i all evighet). Vi läser VFA 130 (vårdandets fundament och vetenskapsteori 2) vilket inte är den mest motiverande kursen jag har läst. Inte heller nästa kurs som börjar på måndag verkar vara en kurs i min smak riktigt, men vad gör man, de ska ju ändå göras även fast de inte är nått av intresse för just mig.

Igår var det en man här från hyresgästföreningen och jag gick med som medlem. Idag ringde jag och sa upp mitt medlemskap då jag pratat med Jonas och han inte tyckt att vi skulle vara med. Så vi får väl gå med igen senare om vi skulle ändra oss.

Nu till något helt annat! Jag tittade på uppdrag granskning igår och fyfan vad hemskt att bli av med sina barn. Dessutom när man vet att man är oskylldig och att man sedan även får bevisat att man är oskylldig men barnen inte kommer hem för det. Jag fattar inte att sådant förekommer i Sverige överhuvudtaget, jag menar, förstår dom inte att barnen tar skada av att tvångsomhändertas från sina föräldrar. Och i det fallet som granskades krävdes endast en anmälan från en anmälare. I fall där det verkligen har hänt något, där barnen verkligen har blivit sexuellt utyttjade eller på annat sätt farit illa i hemmet ja, då tar processen och omhändertagandet väääääääldigt långt tid och man måste få bekräftelse från flera håll.. ursh! Nej jag blir bara förbannad när jag tänker på det. Också säger SOC att de är för barnens bästa, men hade de inte varit bäst för barnen i fallet som granskades att få komma tillbaka till föräldrarna? Man kan inte mer än undra..

Nu ska jag skriva färdigt tentamen så att jag har det bortgjort :) 


RSS 2.0