Nyår 2010.. Gott nytt år!!

Det är nog ett nyår som jag kommer att komma ihåg som ett som sticker ut ur mängden. Om det är på ett positivt eller negativt sätt vet jag inte än eftersom dagen ännu är ung.



Men det är första gången jag firar nyår i södra delen av Sverige. Alltid förr har jag firat i norr tillsammans med min familj. Men nu när jag har Jonas så fanns det ju ytterligare allternativ på var vi skulle fira nyår. Och detta året föll lotten på Jonas familj = ) Det berodde dels på att Jonas börjar skolan igen den 3:e och om vi hade varit i Piteå hade han inte fått någon ordentlig sömn innan skolan började om. Det ska bli spännande att se vad som händer.

Att det blir ett lugnt nyktert nyårsfirande det är jag 95% säker på. Jonas ska vara fyllechaffis åt sin bror (ibland är Jonas lite för snäll, jag önskar han kunde säga nej ibland) så eftersom han ska vara nykter så är jag också de, det känns bäst så. Sen så ska vi fira nyåret hemma hos Jonas farmor och farfar tillsammans med Jonas pappas släktingar. Vissa har jag aldrig träffat förr så det kan bli intressant = )



Problemet jag har just nu är att jag inte kan välja vad jag ska ha på mig. Jag hade planerat att ha den svarta klänningen som jag hade på Julafton men eftersom att vi inte skulle vara hemma hos Jonas utan åka bort så känns den lite för "naken" för att ha där. Ska försöka leta upp något annat fint! 



Vad tycker ni? För djup u-ringning?

allt jag gör blir fel

Det känns precis så just nu. Vad jag än gör, vad jag än säger så blir allt fan bara fel! Jag hatar de, hatar hatar hatar!!

Gott nytt år va de visst! Hoppas på detta!! För ett gott slut blev de inte, inte än så länge i alla fall...

I behov av lägenhet..

Ojojoj, jag finner inte riktigt några andra ord.. Jag och Jonas har packat ner grejjer i kartonger, lagt ner kläder i lådorna och försökt få ordning på rummet. Trots detta är det fortfarande kaos på rummet vårat och jag börjar bli väldigt less och frustrerad på att det alltid ser ut som en svinstia på vårat rum. Okej, vi bor ju i ett hus så det finns ju andra rum att vara i men eftersom att vårat rum är det enda ställe som verkligen är bara vårat så känns det hemskt när vi inte ryms.

Jag sa det till Jonas att vi är verkligen i behov av en lägenhet.. De var nästan så att vi satt och hoppades på att vi skulle få en lägenhetsnyckel bland alla julklappar som vi fick. Men de går ju inte riktigt till så ;P

Nåja, vi står i kö och någon gång får vi säkert en lägenhet = )

Bilresan till och från Piteå

Om ni inte visste så har jag åkt ca 240 mil för att fira jul tillsammans med min familj i Piteå. Nu tänkte jag berätta lite om äventyret under resan upp och ner ;D

Den 21 december alltså onsdagen förra veckan klockan 05:00 så började våran bilresa. Vi hade dagarna innan packat och slagit in julklappar så det bara sjunger om det. Så när det väl bar av så kändes det väldigt skönt, dels för att jag skulle få åka hem till familjen och norrland men även för att det var dags för årets jul.



Har man tråkigt under resan får man göra den rolig :D

Resan upp gick otroligt sakta, det kändes som en evighet. De första problemet vi hade var att de var ishalka och vi hade dåliga vinterdäck så man kunde inte ligga på speciellt hårt. Jag resonerar så att det är bättre att köra sakta och komma fram än att köra fort och hamna i diket.



Man såg inte så mycket... De är en lastbil där framme, ser ni den?

När vi närmade oss gävle hörde vi på radion att det hade skett flera olyckor i norrgående riktning på E4:an som vi skulle passar om några mil. Inte nog med att det var olyckor och att det var halt utan när vi passerat gävle så började de snöa uta bara den. Så snöröken var ett faktum.. Pga alla dessa faktorer så låg vi bakom en långtradare i knappa 20km/h på en väg där hastigheten är satt till 110.. Inte alls roligt, och vi kom kanske 10 mil på 2 timmar!! JIPPIE!!



En fin bild i oskärpa (tycker faktiskt om den)



Efter Sundsvall tittade solen till och med fram ;D



Några granar i farten.

Som tur var så upphörde snöandet när vi åkt förbi Sundsvall och då började trafiken flyta på bra igen.



Högakustenbron :D Lika fin som vanligt!

Sammanlagt tog resan 17 timmar mot i normala fall 13-14 timmar. Vi var framme i Piteå kring 20 över 10 där vi åt en liten kvällsfika innan vi gick till sängs.



Resan hem började redan kring 1 på onsdagnatt (natten mot torsdag alltså) och eftersom att Ulf skulle hämta en bil på brandstationen i Karlstad så var det han som började köra.

Jag och Jonas passade då på att sova i baksätet men de var lättare sagt än gjort. Så fort Ulf bromsade så vaknade jag och Jonas så man fick inte precis någon skönhetssömn. När Ulf hade kört hela E4:an ner till Gävle så bytte Jonas och Ulf plats. Nu sov Ulf medan jag och Jonas var vakna.

Den här resan gick betydligt bättre. Det var inga som helst hinder på vägen och vädret höll sig någorlunda bra hela vägen. Så vi kom hem kring halv 3 så idag tog resan 12 och en halv timme ;D Inte helt fel!




Tillbaka i Vänersborg.

Nu är jag tillbaka hemma i Vänersborg. Skönt att bilresan är över ;D I och för sig har jag varit hemma ett par timmar nu men jag har burit grejer och sovit en stund. De behövdes en liten vilopaus för att ta igen sig lite gran. Jag kommer berätta mer om bilresan upp och ner i ett annat inlägg. Jag ska också försöka klämma in två inlägg om hur min jul har varit och vad jag har fått i julklapp.

Just för tillfället sitter jag och äter choklad :D MUMS! Fick en chokladask av pappa igår ;D Ska lägga över en massa bilder från kameran till datorn, men jag märker att den går lite trögt just nu. Den har ju inte varit igång på ett tag så den får komma igång ordentligt innan jag börjar grejja med bilderna.



En bild från Arjelog som ja verkligen tycker om. (Den är inte tagen nu)

Idag har jag..

Idag har jag vaknat klockan 09:30, ätit frukost och myst med älsklingen. Efter detta så hade vi bokat sporthallen så jag och jonas har spelat badminton, vi gjorde även några straffkast i basket och jag VANN!! ;D De var skönt att röra på sig lite :D 

När vi hade sportat i en timme så gick vi upp och duschade. Sen tog vi bilen och åkte iväg till mammas jobb. Vi skulle hämta några kartonger som jag har där men eftersom mamma hade gett bort nyckeln till sin vikarie så kom vi inte in i förådet. Så vi fikade och spelade synt istället!

Kring 3 åkte vi iväg till dollarstore och shoppade lite. Det var ett chips och dipp fat, en pajform, doftgranar och pennor och stift. När vi hade gått där klart så åkte vi iväg til Coop för att handla mat :D Jag har nämligen beställt kotletter i ugn och ris (fick göra dem själv). De är supergott även om de inte kanske ser ut som de.

Så ser de ut i ugnen :D

Och de luktar väldigt gott här där jag sitter, jag är väldigt hungrig!!!

Trippen till Luleå

Igår åkte jag ju som sagt till Luleå för att hälsa på mina kusiner ;D Det var väldigt trevligt, precis som jag hade trott! Vi blev bjudna på jättegod mat, det var kyckling i någon sorts sås, ris och sallad. Sen till efterrätt fick vi biskvier (stavas säker inte så) och te/kaffe. Malin jag älskar dig! (Jonas kände att han också ville skriva något, och jag älskar dig med Jonas)

Jag fick även testa på hur en ipad funkar och nog var det rolgit men de är helt klart ingen grej för mig. Vi spelade schack, tennis och air hockey (touch hockey). Eftersom att mamma och Uffe det var en vanlig dag så blev de inte så jätte sent. Vi var hemma kl 21 lagom i tid till Pirates of the Caribbean den andra.



Idag blir det att se del 3! 

Vad jag fick i julklapp = )

Här kommer en liten lista på saker som jag/vi fick i julklapp 2010. (Kommer tyvärr säkert glömma en hel del saker)

* Badhanddukar
* Handdukar
* Kökshanddukar
* Grytlappar
* Sängkläder
* Ljusglas (en prydnad)
* Mackjärn
* Bodumpress
* Strykjärn
* Vattenkokare
* Koppar te/kaffe
* Köksknivar
* Bestick
* Grillbestick
* Köksredskap (Vispar, slevar m.m.)
* Grytunderlägg
* Kavel
* Kastruller
* Traktörpanna
* Pizzatallrikar
* Durkslag
* Serveringsskålar
* Formar
* Kaffepanna
* Måttsats
* Måttkanna
* Plast bunkar

Jag tror de var allt, men som sagt har jag säkert glömt något.

Jag är väldigt nöjd över allt fint jag har fått :D

Min jul = )

Jag firade min julafton i Piteå tillsammans med min mamma, hennes man, min bror och min mormor och morfar. Firandet började klockan 15:00 med Kalle Anka på tv ;D Efter detta var slut så satte vi oss vid julbordet för att avnjuta årets första ordentliga julmat :D Gott kan jag lova att det var!!



Min fina julklänning

När klockan närmade sig 18:00 så började julklappsutdelningen :D Inte visste jag att jag och Jonas hade varit så snälla! Haha, för så mycke grejer som vi fick måste vi nästan ha gjort mirakel. Hur som hellst så rimmade vi en hel del och inte förän klockan närmade sig 12 var vi färdiga med alla klappar. Måste bara säga att ja, vi hade pauser med glögg och annat emellanåt också så det gjorde väl att allt drog ut lite på tiden.



Mamma var jultomte XD

Det var verkligen en mysig jul och väldigt trevligt sällskap.



Min mormor



Morfar


Eftersom att mina föräldrar är skillda så blev min minijul nummer 1 tillsammans med min mammas mans föräldrar. Där fick vi också en massa fint!! Och jag älskar verkligen Stickans (Ulfs pappa) goda revbensspjäll!!

Min minijul nummer 2 blev tillsammans med min pappa hemma hos brorsan. Vi hade varit hos farmor i Luleå samma dag så när vi kom tillbaka hem passade han på att ge oss våra klappar ifrån han.



Min bror, farmor och jag

Den 3:e minijulen hade vi när vi kom hem till Vänersborg igen. Där fick vi ännu mer bra och ha grejer till när vi ska flytta i lägenhet. Ja herregud, vi fick ju knappt plats i rummet jag och Jonas.

Den 4:e och sista minijulen hade vi igår hos Jonas bror och hans flickvän. Även där fick vi en massa bra saker!!

Det var min jul lite snabbt, hope you enjoyed it. 





Åker till Luleå

Idag ska familjen åka iväg till Luleå för att hälsa på mina kusiner ;D Det var väldigt länge sen jag träffade dem sist så det är på tiden.

Där kommer vi nog bli bjudna på någon sorts mat och trevligt sällskap! Vi åker väl någon gång kring 5 så vi borde vara där närmare kl 6 ;D

För övrigt idag så har jag och mamma varit och shoppat på rean, måste väl säga att jag inte precis är impad av årets rea då de mesta jag köpte var saker som INTE var på rea. Tycker att det var väldigt dåligt med rea i år i jämförelse med förra då man kunde gå och köpa linnen för 20-30kr styck! De kallar jag rea :D Men men, de kommer som sagt fler reor.

Jag köpte i alla fall 2 nya BH:ar (de behövdes) från Cubus, ett halsband och örhängen från glitter och lite annat krams som inte ens är värt att nämna :P

Nu ska jag läsa av bloggarna som jag följer på blogglovin = ) Vi hörs!

Sådär, nu är julen över

Nu har själva julen varit även om mina "mini-jular" inte är riktigt över. Jag har en jul med pappa och sen med jonas familj kvar innan julen är helt över för det här året.

Min uppdatering har varit kass, jag vet! Men jag tycker att under julen ska man inte sitta så mycket vid datorn. Det är en tid då man ska ägna tiden till nära och kära. Jag är säkert inte den enda som har dragit in på inläggen såhär inför jul. Men bara så ni vet, nu återupptar jag bloggandet igen.

Jag ska göra ett par inlägg där jag skriver om bilresan upp hit till pite, julafton och vad jag fått i julklapp och lite runt omkring.

Det har varit en väldigt trevlig jul i år faktiskt! Och jag och Jonas har fått så mycket bra grejer.

Mer kommer!

Hej, jag lovar att fler inlägg kommer bara julen är över. Jag har en hel del att berätta om och en del bilder som jag vill ladda upp. Det kommer jag lovar ;D

NU vill jag bara önska alla en riktigt GOD JUL!!

God Jul!

Jag passar på att önska alla som läser detta en GOD JUL!! ;D De ska jag ha! Nu ska jag gå och lägga mig men önskar alla en god jul nu eftersom jag förmodligen inte kommer skriva något imorgon. Inte något planerat inlägg i alla fall, sen kanske det kommer något spontant.

Sov gott på er ;D Och för er som vill veta så har jag skrivit över 200 inlägg nu närmare bestämt 201 :D

GOD JUL!! <3

Hemma i Piteå

Ja hela dagen igår spenderade jag och Jonas i bilen upp mot Piteå. Det tog hela 17 timmar att åka de ungefärliga 120 milen. Vi var framme kring 20 över 10 ;P

Idag har hela familjen gått på stan och nu ska vi baka pepparkakshus ;D

Vi hörs! Hoppas ni har överseende med att uppdateringen inte är den bästa såhär kring Jul. Men jag vill inte sitta vid datorn hela julen utan jag ska passa på att ta vara på tiden med familjen här i Pite = )

Godnatt!!

De blev inte speciellt tidigt. De har vart full rulle här nu ;D Men nu ska vi sova! Äntligen!

Godnatt på er ;D

Som ni kanske förstår blir det ingen bloggning imorn för vi kommer åka bil hela morgondagen.

Ha en bra onsdag så hörs vi framöver.

Vad önskar ni er?

Jag har önskat mig lite smått och gott som kan vara bra att ha när jag och Jonas flyttar i egen lägenhet, tyska böcker, en ny vinterjacka, smycken, pengar, kläder, pennor och block m.m.

Nu till min fråga, vad har ni önskat er i julklapp och tror ni att ni kommer att få detta?

Inget HOUSE!!

Nej, nej, nej... Såg just att de inte är något House idag utan morden i Sandhamn. Jag som hade sett fram emot att få sätta mig ner, ta de lugnt med en te kopp och titta på House som jag brukar göra. Morden i Sandhamn var någon tre delad svensk kriminalserie, okej de kanske inte är något dåligt program men de är INTE HOUSE och de är dessutom del 2 av 3 och jag har inte sett den första delen..

De är väl meningen att jag ska komma i säng tidigare än 22 kanske, vad vet jag :P

Min mage kurrar undra om man ska äta nått kanske, får höra med resten av familjen om dom ska äta något ;D Börjar dessutom få huvudvärk..

Piteå 05:00 Here We Come!!

Ja, ikväll blir det en tidig kväll eftersom att jag ska kliva upp klockan 04:00. Då ska de bäras ut i bilen, ätas frukost och göra sig i ordning. Klockan 05:00 bär det sedan av mot älskade Norrland och mitt kära Piteå!!

Mamma och Uffe



Min bror



Det ska bli väldigt roligt att träffa mamma, ulf, pappa och brorsan :D Och självklart även lilla Linslusen (Katten)! Senast jag träffade dem var i Oktober och eftersom jag kommer börja skola i Januari så kommer jag inte kunna åka upp och hälsa på dem så ofta efter de. Kanske någon vecka under sommaren men på högskolan har man inte några speciella lov så tillfällena att komma iväg upp blir väldigt små.

Det är alltså anledingen till att jag har rusat runt huset idag, allt måste vara färdigt innan vi ska sova idag. Och tro de eller ej men jag har faktiskt varit klar i lite mer än en timme nu ;D

Min jul spenderas som nu kanske försått hemma i Piteå tillsammans med Jonas och min familj ;D På julafton kommer vi vara hemma hos mormor och morfar. Vi börjar dagen hos mormor och morfar klockan 3 för att titta på Kalle sen tror jag att det blir julmiddag och efter det julklappsöppning.

Hur kommer ni att fira eran jul?

Jag hoppas jag och Jonas får en lägenhet snart. Det ska bli så himla skönt att få ha sitt eget, bara ens egna grejer och ja att helt enkelt få känna att det är bara vårat hem. Nu säger jag inte att jag misstrivs här hemma hos Jonas föräldrar för vi har det vädligt bra här! Alla är så trevliga så de är inget fel med att bo här. Men det är nått speciellt med att ha eget, då är det bara mitt och Jonas och det är vårat första egna gemensamma boende, även om vi bott med varandra i Arjeplog innan. I Arjeplog hade Jonas ändå sin egen lägenhet också så det räknas inte som gemmensamt boende. 

Ja, snart är det dags för årets julafton och nyår. Hoppas nästa år blir lika bra som detta!!

Full fart!!

Jag har rusat runt i huset som en tok nu i ett par timmar. Det har varit frukost som ska ätas, julklappar som ska slås in och kläder som ska packas. Ja jag tror minsan att jag snart går i taket! Klockan ringde klockan 8:a men ställdes om till halv 9, vi skulle titta på månförmörkelsen. Till vår besvikelse ser vi att de är mulet ute så månförmörkelsen gick inte att se.. ( Jonas har vaknat flera gånger i natt och tittat ut genom fönstret på månen som lyst utanför). Så besvikna la vi oss i sängen en liten stund till. Sen steg jag upp och fixade frukost. Efter det var det bara sätta igång med julklappsinslagningen. De var inte bara ett paket att slå in eller ett snöre att sätta på paketen, så det tog mig ändå fram till halv 12 innan jag var färdig. Då var de bara äta lunch och sedan säga hejdå till Jonas som skulle iväg till skolan, han går från 13:15 till 17:00 idag.



När han hade åkt började jag packa kläder, det är nått som jag verkligen hatar då jag aldrig kan bestämma mig vad jag ska ta med mig och inte. Hur som hellst så kom jag i alla fall fram till ett par plagg som jag packade ner i väskan. Så mina kläder är färdiga, hittar jag sen inga jag vill ha på mig där uppe får jag väl se till att köpa nya ;D Kanske man får något fint i julklapp också :) Jonas kläder har jag också lagt fram, de saknas lite t-shirtar och tröjor men de får han allt leta igen själv när han kommer hem! Nu är de bara min dataväska kvar att packa med smycken och annat roligt :D

Efter att ha pysslat med detta i ett par timmar så gick jag och tog ett bad. De är alltid skönt att vara ny duschad när man har nya sängkläder! = ) 


Mikaela 15 år och ung mamma

Jag började följa Mikaelas blogg för någon vecka sen och jag har redan insett vilken stark person och vilken underbar personlighet hon har! Det är någon som jag ser upp till, någon som jag kommer att tänka på vid tillfällen då jag tycker att jag har det svårt. Jag tycker att hon är en riktigt fighter, hon får säkert väldigt många negativa kommentarer varje dag men hon blir även överöst med positiva peppande kommentarer. Jag hoppas innerligt att hon tar till vara på de tankar och den positiva engergin som alla vi människor ger henne och att hon fullständigt skiter i dem negativa kommentarerna som inte har annat för sig än att trycka ner någon som redan ligger i underläge. Hon ligger i ett underläge eftersom hon sticker ut ur mängden, det är inte många 15 åriga tjejer som är mammor och därför blir det lätt att hon blir påhoppad.

Hon kämpar med skola, sin dotter och sig själv varje dag och jag förstår att det inte alltid är så lätt. Hon är just nu inne i en nedstämd period, en sån period som de flesta brukar ha någon gång sådär. Då livet känns helt hopplöst och man bara ser allt negativt. Jag hoppas dock att hon snart kommer ur detta, för jag vet att hon kommer göra de förr eller senare.

Det är hon som bestämmer över sitt liv, hon hade säkert inte räknat med allt som hänt i hennes liv men den situation hon befinner sig i är den hon kommer att fortsätta resten av sitt liv ifrån.

Hon är en kämpe!!

Läs hennes blogg här: http://micahs.se/

Panik, jag har mycket att göra!

Jag får snart panik! jag vet inte vart jag ska börja! De är nämligen så att på onsdag morgon kring 4-5 börjar jag och Jonas våran bilresa upp emot norr. Den kommer att ta längre tid än vanligt då det är jultrafik och det kommer kanske att vara dåligt väder! ( jag hoppas vädret är bra)

Jag har en massa julklappar som ska slås in och även en massa annat att packa. Och allt detta måste vara färdigt imorgon när jag går och lägger mig... Sjukt stressigt!! Hur ska jag hinna allt?
Kanske borde man börja lite idag, men Jonas föreslog att vi skulle leta igen lite musik som vi kan ha med oss i bilen. Även om jag har viktigare saker att göra så känns det helt klart roligast :D

Så här sitter jag och funderar över några låtar, har ni några förslag på bra låtar?

Kläder..

Hm, jag sitter just och funderar över vad jag ska ha på mig för kläder kring jul exempelvis på julafton. Eftersom jag inte har så bra med pengar så har jag inte köpt någon speciell julklänning eller något sådant. Det kanske jag hinner innan jul men annars är det inget måste, jag hittar säkert nått fint i min garderob :D De brukar oftast inte var några problem! Jag hittar säkert något fint.

Nu kom älsklingen hem så jag ska ta och ge honom en stor blöt kyss! hehe.






Kära Läsare

Åh, känns så roligt när man märker att man får fler läsare = ) Jag uppskattar verkligen att ni följer min blogg. Om det är någonting så var inte rädd att tjoa till ;D

Till er andra ni får gärna börja följa min blogg = ) Om ni kommenterar att ni börjat följa min blogg så kan jag även börja följe eran :D

Snö, snö och mera snö!!

Det snöar :D Jippie!! Ja så lät de i början. Men nu är de inte lika roligt längre, de får faktiskt gärna sluta snöa nu ;D Vi har klass 1 varning här just nu för snöbyar... så de ger sig väl inte heller..

Har varit ute och borstat av Jonas bil de var ungefär 2dm på den sen igår. Så det har kommit en hel del snö i natt. Jag kan lova att de är skönt och varmt inne efter att man har varit ute i ca en timme och borstat snö! Jag tog mig en tekopp för att få extra värme. Funderar just nu faktiskt på om jag ska ta en till kopp.

Jonas minsta syster har spelning imorn på sin skola och hon sitter och övar på pianot nu. Det låter bra, men hon ska spela fortare än vad fingrarna hinner med. Hon brås på sin bror :D haha!

Hej alla morgonpigga ;D

Jag steg upp ungefär samma tid som vanligt idag, alltså klockan 7. Jonas hade tänkt åka buss men eftersom att hans bror undrade om han ville åka med han så tackade Jonas ja! Tur var nog det ;D Min förkylning är på väg bort, det blir bättre för varje dag :D

Det har snöat igår och hela natten så de är en hel del snö som har kommit. Det är väldigt halt på vägarna har jag fått veta. Jonas syster åkte med en buss som gick kring 20 över 7 och den sitter just nu i diket, dem kan inte ens få upp dörrarna på bussen och hon är den enda passageraren (hoppas hon hade bälte). Där har dem suttit i 40 min nu och bärgningsbilen är påväg men den har en timmes köringstid innan den är framme XD  Har även fått veta att en bil har åkt av på precis samma ställe just bakom bussen. Hoppas nu att det inte kommer någon fler och åker in i bilen eller bussen, för de verkar vara otroligt halt där. Vi har dessutom varning klass 1 enligt SMHI här där vi bor så kanske inte så förvånande att olyckorna är fler.

Jag funderar på vad jag ska göra idag, ser att det har börjat snöa ganska bra nu igen så att gå ut och skotta snö låter inte som en så lockande idé. Jag hade tänkt göra de tidigare men de är ju inte roligt om allt snöar igen sen. Då får dem ta de med traktorn istället. Kanske det blir att skotta senare om snöandet lugnar sig.

Tills vädret har lugnat sig får jag hålla mig inne och spela datorn, blogga och lösa korsord. Jag ska nog hålla mig sysselsatt! Finns alltid nått att göra! ;D

hahahhah! BUSTER SNARKAR (HUNDEN) XD



Buster och Murre ;D



Träd utanför vårat fönster ;D

Bröderna Karlsson.

Jag såg filmen Bröderna Karlsson igår och den filmen kan jag starkt rekommendera. Jag tycker den var riktigt bra faktiskt. Lagom med kaos och tillräckligt med humor! ;D Helt i min smak faktiskt. Men jag tycker ju nästan om de flesta sorters filmer så de var ju inte så förvånande att jag tycker att även denna filmen var bra!

Filmen handlar om två bröder (tvillingbröder) som träffar varandra för första gången. Dem är väldigt lika och folk tar fel på vem som är vem och det ställer till väldigt stort kaos. Man kan säga att den ena broderns liv ställs upp och ner. Den ena brodern bor upp i Luleå och den andra i Stockholm men Luleå killen kommer och hälsar på hos brodern i Stockholm och det är då kaoset börjar.

Se filmen! för att veta mer om vad som händer, den är riktigt bra! ;D

Jag och Jonas hade tänkt se den på bio men de fick bli på DVD istället och inte tillsammans med Jonas men med 3 andra roliga och trevliga personer ;D

Vi förlorade men..

Vi kämpade väl i handbollen! Tycker det var lite synd att vi tappade våran ledning som vi hade i början utav matchen. Men det är ändå stort att Sverige får vara med i VM i hanboll :D Nu jäklar ska vi visa världen att vi kan (hoppas jag) minsan också komma långt. Även om vi inte vinner så visar vi ändå upp lite jädrar anamma.


Nu till nått helt annat. Jag, Jonas och hans två systrar hade nyss en tävling. Vi spelade muliplayer på ski racing ;D Jag förlorade inte men van tyvärr inte heller. Jag kom två och den yngsta systern var den som vann! :D

Tidigare idag blev jag medlem på videfy.me men de gick inte att ladda upp filmer där heller tyvärr.. Tror de kan bero på att internet inte är så snabbt. Men hellre att det funkar någorlunda än inte alls!

Chilihet räk- och nudelwok : RECEPT

Tänkte att jag skulle lägga upp ett recept på en enkelt middag som man kan göra. Receptet kommer från min fina middags bok som jag fått av mamma.



4 Personer

500 g räkor
250 g äggnudlar
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 paket wokgrönsaker 500g
2 dl fiskbuljong
4 msk chilisås
salt
chilipeppar

Gör så här:

1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök
2. Dela chilin, ta bort kärnor och hacka den fint
3. Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen
4. Fräs lök och chili i lite matfett i en wokpanna eller större stekpanna
5. Tillsätt grönsakerna och låt dem fräsa några minuter
6. Tillsätt buljongen och chilisås. Låt det koka upp
7. Blanda ner nudlarna och räkorna och låt allt bli genomvarmt
8. Smaka av med salt och chilipeppar.

Nu är det färdigt att serveras.

Väldigt enkelt att göra och det blir säkert supergott :D

Frågestunds inlägg

Ja, jag startade ju en frågestund igår men eftersom att jag inte har fått in en endaste fråga så blir detta inlägg inte speciellt intressant.

Lite tråkigt att man inte fick några frågor men men. Kanske blir bättre lycka nästa gång = )



Nu har jag fått en fråga:

Carro undrar:
Du och Jonas var ju vänner ett bra tag innan ni blev tillsammans, men har ni varit vänner ända sen ni började i Arjeplog eller började ni vara med varandra först efter ett tag? :)

Jag och Jonas var vänner redan från början. Jag tror vi träffades första gången vid pingisbordet faktiskt. Det spelades mycket pingis i början för att skapa gemenskap och jag och Jonas var ofta där! Men sen hade jag en pojkvän där jag la mycket tid. Så kompisarna drog sig tillbaka. Alltid när Jonas och dem skulle fika på kvällen så sa dem till mig, men efter ett par månader så slutade dem och glömde mig pga att jag hela tiden satt inne på rummet vid telefonen eller datorn. Men svaret på din fråga är att vi började vara med varandra direkt.

Söndag = SKIDOR!

Idag har jag spenderat den mesta tiden framför tv:n där skidor efter skidor har avlöst varandra. Det har varit både alpint och längd/skidskytte. Och jag har följt det medsta! Vi har lyckats bra i längdskidorna hittills, dock har resultaten på alpint inte sett riktigt lika bra ut. Anja Pärsson åkte ur redan i första åket och den andra svenskan kom nog på 18 plats eller något sådant efter andra åket. Herrarna vet jag inte riktigt hur det gick för i alpint men i längdskidorna gick det bättre! Efter ferrys vinst igår så har vi fått vinster även idag där bland att 1:a plats är en utav dem.

Sen får vi ju inte glömma bort att det är final mot Norge i Handboll för våra Svenska damer idag :D De ska bli spännande! Hoppas att vi har något att bita emot med och att tjejerna är på hugget! ;D

Frågestund!

Jag tänkte ha en liten frågestund. Ni får fråga precis vad ni vill!! :D Jag kommer att besvara era frågor i ett inlägg imorgon så ni har till dess på er att peppra mig med frågor ;D Hoppas jag får några bara, annars kan frågestunds inlägget imorn bli väldigt tråkigt..

Vi vann :D

Handbollsdamerna gjorde de :D VI VANN!!!  nu blir de laga mat..

Börjar få huvudvärk så det är nog dags att göra något åt saken. Ta en alvedon och äta mat :D


Handboll!!

Kom igen nu Sverige ;D Hoppas vi vinner detta nu! De behöver vi. Vi leder ju än så länge med 2 mål men alla vet att det kan vända väldig fort i handboll!

Har även sett skidor idag, grattis till Ferry som vann skidskyttet (tror de var de) = )


Ska nog gå och laga mat nu, undra va vi ska göra för nått spännande! :D


200 inlägg innan nyår!

Jag hade tänkt mig att jag skulle ha 200 inlägg på min blogg innan nyårsafton. Först tänkte jag att men herre gud de kommer jag aldrig klara men nu tror jag inte att det är omöjligt längre. Detta inlägg blir mitt 180 inlägg så det ska nog gå vägen.

Det enda som kan ställa till det är om jag får bloggtorka och inte kommer på nått vettigt att skriva. Fast de borde inte riktigt vara några problem, jag kan babbla på om i princip vad som helst. Sen om det är intressant för er att läsa det vet jag inte.

Vad vill ni att jag ska blogga om? Några förslag? Har ni frågor var inte rädd att ställa dem.

Ni får gärna följa min blogg via blogglovin ;D Alltid roligt med läsare!

Nu ska jag spela, jag bloggar mera sen ;D


Igår kväll

Igår precis när jag hade gjort mitt inlägg här på bloggen så fråga Jonas om jag ville åka till Jennie (jonas brors flickvän) när dem skulle på bio och självklart tackar jag inte nej till de = )  Vi hade en supertrevlig kväll tillsammans. Hon lagade tacopaj vilket var jätte gott och sen pratade vi en hel del ;D De var väldigt roligt = ) Vi åkte även en sväng till Trollhättan för att hämta hennes pappa. Sen satte vi oss och såg 27 dresses. Den var ju riktigt bra! Dock ingen film för killar precis. När filmen var slut så kom Jonas och Patrik hem och vi pratade ytterligare en stund. Någon gång kring 2 var vi nog hemma i sängen.

Jag var väldigt snuvig och hade huvudvärk igår så egentligen hade jag planerat att bara vara hemma och ta de lugnt men får man frågan om man vill åka dit så tackar man ju inte nej, för det är alltid roligt att åka dit!

Nu ska jag spela spel medan Jonas grejjar med bilen, elhissarna har nämligen gått sönder och det kan bero på att en säkring har gått så de skulle han kolla. Bara de inte är nått värre fel...

Ha de bäst!


Klappat och klart!

Sådär, nu är alla julklappar inköpta = ) Gud va skönt de känns. Jag och Jonas kom fram till att detta var de enda tillfället vi hade att kunna köpa några fler julklappar så vi tog oss i kragen och åkte trots att vi båda är sjuka...

Förlåt för dålig uppdatering men jag orkar inte när jag är sjuk.

Julhandla

Har ni redan köpt era julklappar?

Själv har jag ju börjar men är inte färdig än. Får väl se om jag ens hinner bli färdig innan jul ; P




Jag tittade på film en stund men fick huvudvärk nu så jag ska sova en stund till älsklingen kommer hem =)

Skojj, vaknade utan röst..

Efter ännu en dålig natts sömn (Jonas har tokhostat i natt) så vaknar jag upp utan röst. Det är dock inget som är jätte ovanligt när jag blir förkyld men de är alltid lika frustrerande. Att inte kunna prata är väldigt jobbigt när jag i vanliga fall har problem att vara tyst. De är såna här gånger man förstår hur de är att inte kunna kommunicera genom att prata. Jag får helt enkel vila rösten under dagen och hoppas på att den kommer tillbaka. Känner redan nu att de nog börjar släppa lite smått :D



Jonas var också riktigt dålig idag, som jag sa så har han hostat som en tok i natt och när vi steg upp i morse såg han inte alls pigg ut. Röda ögon, ont i halsen, snuva och huvudvärk. Han tyckte själv att de kändes som att han hade en bihåleinflammation på G..

Han kommer hem tidigare idag eftersom han var så dåligt. Istället för att sluta kl 3 så kommer han hem kring halv 11. Vi hade tänkt åka och handla de sista julklapparna idag mend de tror jag inte blir av, Jonas mår så dåligt och jag kanske inte har någon röst, de funkar ju aldrig. Man kanske får ge några julklappar i efterhand, för vi kommer förmodligen inte hinna åka iväg och handla några fler. Och idag så berättade Jonas och hans mamma att dem inte tyckte vi skulle åka upp till Piteå eftersom Jonas är så dålig. Men jag vill faktiskt träffa mina föräldrar också, och vi har ju redan bestämt att vi ska komma upp, då kan vi ju inte ställa in bara för en förkylning.. Hoppas vi (Jonas, för jag bryr mig inte om JAG är förkyld) blir bättre under helgen!

Nu ska jag sätta på en film tänkte jag, vet dock inte vilken det blir än.

Ha de bra så länge = )


Bonde söker fru

Missade tyvärr finalen av bonde söker fru så tänkte sätta mig och titta på denna nu. Ska bli spännande att se hur de blir med Johans tjejer, dem skulle ju tydligen protestera.

Förresten älsklingen kom hem idag och hade klippt sig... jag blev jätte chokad då jag tycker om när han har lite längre hår. Men själv hatar han sitt hår när de blir långt för då får han lockar. Jag tycker de är fint me lockar men han ska ju trivas i de också :)


laktosintolerans

Jag blev sjuk förra året i augusti, det började med att jag fick väldigt ont i magen efter att vi hade varit på fjällvandring. Jag trodde att jag kanske hade ätit nått dåligt men när smärtan kring naveln och till höger i nedre delen av magen blev värre ringde jag vårdcentralen. Jag fick komma in dit akut eftersom att klockan var närmare 10 på kvällen. Läkaren undersökte mig, jag fick lämna ett urin prov och dem tog ett CRP sen bestämde dem att skicka mig med taxi till sunerby sjukhus eftersom man misstänkte att de handlade om blindtarmsinflammation.

När jag kom dit så undersöktes jag på akuten, sedan fick jag skjuts upp till barnavdelningen där jag fick alvedon men den hjälpte inte. Läkarna undersökte mig och tog prover men dem kunde inte hitta vad som var fel. Eftersom CRP låg bra så trodde dem på förstoppning och gav mig laxermedel men de gav inte heller något mer än att man kunde utesluta förstoppning. Jag låg sammanlagt kvar 3 dagar sen fick jag åka hem utan att vara bättre.

Någon vecka gick sedan blev jag återigen jätte dålig. Jag kunde inte längre äta för de gjorde så ont och jag blev illamående. Jag hade även fått vaccin som gjorde mig jätte dålig så jag var redan inlagd på vårdcentralen när magen började göra fruktansvärt ont. Så dagen efter skickades jag iväg på bår i bårbil återigen till sunderby sjukhus. Inte heller denna gång hittade man något och jag fick prata med en kurator. Dem trodde det var något psykiskt vilket jag visste att de inte var. I alla fall så åkte jag hem till mamma denna gång när jag blev utskriven och detta eftersom jag skulle på undersökningar på sjukhuset i min hemkommun. Ingenting, inga undersökningar (fick göra en massa undersökningar bla gynundersökning) gav några resultat, man hittade inte orsaken.

Så fick jag då gå och prata om vad jag äter osv, jag berättade om mina problem med magen. Hon bad mig köpa laktulos då man återigen var inne på förstoppning. Så jag provade detta men fick sluta eftersom jag inte fick göra annat än att sitta på toaletten. Ni kanske förstår vad jag menar då (diareé). Jag fick även träffa två psykologer på BUP eftersom att mamma trodde jag hade fått anorexi då jag knappt åt någonting. Jag tappade 10kg på en och en halv vecka.

Nästa gång jag gick iväg och pratade om min kost så sa jag att jag inte fick göra annat än att sitta på toa och då drog hon slutsatsen om att jag var laktosintolerant. Så jag fick hämta ut några piller som jag skulle använda om jag åt mat som innehöll mjölk. Dock så hjälpte inte detta mot magsmärtorna utan bara mot att jag inte behövde sitta på toa hela tiden.

Så idag äter jag piller när jag dricker mjölk eller äter något som innehåller mycket mjölk, annars kan jag räkna med att jag får sitta på toa. Jag är inte jätte allergisk och har dagar när jag är mer känslig osv men det är inte något jätte stort problem. Man lär sig leva med det = ) 

Varför funkar ingenting..

Jag blir snart ledsen ingenting som jag gör funkar ju.. Jag vill lägga upp bilder här på bloggen men de går inte bra.. Och jag försöker lägga upp ett klipp på youtube som jag sen ska lägga in här men de går inte de heller..  Tåkigt när det inte går som man vill!!


Min Epilepsi del 2

Ett anfall som jag kommer ihåg extra mycket (jag kommer inte ihåg själva anfallet utan bara när jag kvicknade till efteråt). Det är ett av de mest obehagliga upplevelser jag nåogonsin varit med om. Jag vaknade och märkte att allt i sängen var jätte blött hela jag var kladdig. Jag kände mig konstig och svag i kroppen och skakade uta bara den. 

Jag grät och gick upp till mamma som låg och sov, jag väckte henne och berättade att de var blött i sängen. Mamma trodde jag hade kissat på mig så hon följde med till mitt rum för att dra sängkläderna och sätta dit nytt. Men när vi kom ner insåg hon att jag hade haft ett krampanfall och att jag hade svettats, tuggat fradga och kissat på mig eftersom att verkligen hela sängen var blöt. Så vi drog bort sängkläderna och la dem i tvätten, sen fick jag följa med mamma och lägga mig i hennes säng. Där låg jag och skakade utan att kunna slappna av och sova. Ursh! Den här gången var det jag som vaknade och upptäckte att något inte stod rätt till, i vanlig fall brukar någon annan göra de och ta bort mig från sängen innan jag ens hunnit vakna till ordentlig.

En annan upplevelse som jag också tycker är obehaglig var när jag en morgon steg upp som ingenting. Jag satte mig vid frukostbordet där man satt och pratade om mig. Då fick jag veta att jag hade haft ett anfall under natten. Så jag sa förvånat, vad pratar ni om? Då sa pappa minns du inte att du hade ett anfall i natt? Nej, sa jag! Jag trodde att jag hade sovit hela natten. Då sa pappa att han hade tagit ut mig på balkongen och pratat med mig vilket jag inte alls kom ihåg.. Läskigt att man inte minns vad man har gjort och vad som hänt.

Jag gick årligen på kontroller för min epilepsi och åt medicin, jag fick några gånger prova trappa ner på min medicin men de gick inte för då återkom kramperna. Så jag åt medicin för min epilepsi ända fram till jag var drygt 13 då hade jag varit på EEG och man bestämde då att jag skulle testa trappa ner på medicinen och den här gången gick det utan att kramperna åter kom. Vi skulle precis bröja prata om det här med körkort och andra saker, förmodligen hade man inte trott att jag skulle växa ifrån min epilepsi men de gjorde jag tillslut.

Idag äter jag ingen medicin för detta, jag går inte på några kontroller längre och de påverkar inte mitt liv. Jag vet inte om de är så att den kan komma tillbaka igen men jag hoppas såklart inte de!


Nej ursh..

Idag är ingen höjdar dag.. Både jag och Jonas är förkylda. Jag har väldigt ont i halsen, huvudvärk, snorar och har ont i kroppen. Tror inte att jag har fått någon feber än, men de återstår att se om jag får de under dagen. Hoppas jag slipper för jag blir som en seg sill när jag får feber.. alltså väldigt dålig! Blir en riktig vilodag idag, jag ska passa på att spela spel, se tv och blogga = )

Ni som läste inlägget besviken igår kan jag meddela att de löste sig, jag fick min förklaring till varför de blev som de blev och de var inte min älsklings idé att gå på bio utan tjejer. Han hade faktiskt sagt att VI (jag och han) kunde följa på bio. Men då hade hans vänner kommit in på att de kunde vara en kväll utan tjejer. Så jag kan inte göra mer än att bara titta när han åker och vänta tills han kommer hem. Dem ska gå klockan nio och filmen är över 2 timmar så jag räknar med att han kommer hem kring 12 på fredag.. Då ligger jag nog och sover. Synd att jag inte fick följa, jag som aldrig kommer ut på någonting.

I morgon ska vi i alla fall åka och köpa de sista julklapparna är de tänkt. Och innan alla har slutat jobbet så att de inte är så mycke folk.


Nu ska jag testa ladda upp klippet när jag spelar piano på youtube. Önska mig lycka till ;D

Besviken..

Min lille älskling har länge pratat om att gå och se Due date och förra helgen hade vi bra tillfälle att faktiskt gå och göra det. Så jag la fram förslaget om att vi skulle åka och se den i lördags men de dög tydligen inte fastän vi inte gjorde nått annat viktigt (spelade kort gjorde vi, de var trevligt men hade gärna åkt iväg med hjärtat och sett bio).
Så han sa att vi kanske kunde se den på söndagen alltså i söndags, men de blev ju inte heller bra så de blev att vi inte åkte alls.

Nu är jag verkligen besviken.. för nu kom Jonas bror hit och sa att biljetterna var färdiga. Ja, såg nog väldigt fundersam ut. Så när hans bror gick så frågade jag vad de var för biljetter då svarar han bio till filmen Tron. Den har biopremiär nu på fredag och jonas och hans bror och en kompis ska gå och se den..

Fattar ni att jag blev besviken... Han kan minsan gå på bio med dem men inte med mig, och inte frågade han om jag ville följa med heller! De gjorde faktiskt lite ont..

Jippie ;D

Jonas kom precis hem, nu ska vi dricka en te kopp och prata om dagen. Jag startade även våran stationära dator för att jag ska spela spel :D ska spela nått som heter Ski Racing, där ska man åka alpina grenar och vinna tävlingar m.m. Har aldrig spelat de förr så de blir intressant = )

men nu blir de te ;D

Smink

(När ni läser detta tänk på att jag inte anklagar någon, jag reflekterar bara över mina tankar. Jag räknar inte att man fyller i ögonbrynen och eventuellt lägger på lite lite maskara som att sminka sig. Efter som jag har så mörka hår så behöver jag inte ha maskara)

Inte heller detta förstår ja mig riktigt på.. vaför ska man sminka sig till vardagen egentligen? (själv sminkar jag mig aldrig om det inte är något speciellt som ex fest ibland sminkar jag mig inte ens då)

Ja, tänkt vad enkelt de hade varit om inte smink fanns. Fattar inte varför man ska behöva sminka sig för att till exempel gå till skolan, det är väl bättre att man lär sig acceptera den man är eller? a man verkligen ska man verkligen behöva ta på sig en fasad för att gå till skolan?

Jag tycer de där med smink är nått som har gått överstyr, inte för att jag förbjuder någon (eller säger att dem som sminkar sig är fula, men då kan dom ju inte sminka sig till fester för då ser dem ut precis som vilken dag som helst) att sminka sig om man nu tycker om att göra det, men jag tycker att idag så sminkar sig de flesta tjejer varje dag.

Vad är vitsen med de? Förr sminkade man sig för att bli fin inför fester m.m. idag sminkar sig vissa för att bara vara hemma. Smink är ju nått som ska göra en "fin" så att man står ut bland andra tjejer på festen men om man sminkar sig varje dag och sedan går ut på fest uppsminkad så ser dem ju ingen skillnad, då ser man ju ut precis som alla andra dagar.

Jag vet att de är upp till var och en att välja om man vill sminka sig eller inte, jag väljer att inte göra de och ser min naturliga skönhet ;D hehe!



Den bjuder jag på! ( Man ska acceptera sin naturliga skönhet, vi är alla vackra och unika, de är värt att tänka på )

Det här med mode

Jag har aldrig förstått mig på det här med mode. Nej ursh, ärligt talat så tycker jag inte om mode. Okej, jag tycker inte de är fel om folk gillar mode men själv är de inget som jag föredrar.

Jag har inte riktigt förstått grejen med mode, varför ska man betala massa extra pengar för ex kläder eller väskor när det finns minst lika fina fast de är inte lika "inne"? När man köper jeans eller väskor så betalar man ju för märket på sakerna, då betalar jag hellre en mindre peng och skiter i märket. Om jag köpe märkesgrejjer och modegrejjer så skulle jag få en artikel för samma pris som kanske 3 andra grejjer.

Nej, mode är verkligen inget för mig. Jag tar bara på mig sådant som jag trivs i och sen skiter jag i om jag är inne eller ute. Jag kör på min egen stil och det tycker jag man ska våga göra. Varför ska man se ut som alla andra när man kan sticka ut ur mängden genom att vara sig själv och använda sådant man trivs i? Om jag vet att ett klädesplagg är väldigt inne för tillfället så skiter jag i att köpa det, för om jag köpte det skulle jag se ut som vem som hellst.

Kläder är väl inte precis min stora passion heller, okej jag tycker de kan vara roligt att klä upp sig ibland när det är något speciellt.

Någon som kan förklara för mig vad vitsen med mode är?

Spelar piano

Jag är inte alls duktig på att spela piano då jag nästan nyss har lärt mig att spela med noter. Jag har inte heller rätt fingersättning på pianot men de går att spela ändå. Kanske lär jag mig senare = )



Spelar mest gitarr, har haft gitarrlektioner i 3 år men har glömt väldigt mycke.

I alla fall så hade jag tänk lägga upp en video på när jag spelar en låt men vågar inte riktigt lägga ut den på youtube.. Om man lägger ut den där, måsten den visas för alla då?

Min brännskada

Här kommer några bilder på min brännskadade hand. Fick i princip kokande vatten över handen när jag höll i muggen, hällde upp tevatten och koppen sprack! De var i måndags de hände och igår var jag på vårdcentralen och då såg de värre ut än just när de hade hänt..



här har jag andra gradens brännskada (ovan)





huden ser nästan död ut där till vänster.

Inte speciellt bra bilder, men jag hade ont så jag orkade inte alls bry mig om hur bilden blev. (detta var precis efter de hade hänt)



Såhär ser min hand ut nu efter att dem har fixat på vårdcentralen.

Hemsk natt..

Om jag sov dåligt igår natt var det bara förnamnet till i natt. Jag kunde först inte somna för att de var alldeles för varmt på rummet, handen kliade och gjorde ont, halsen sved och slemmet klumpade sig i halsen. Jag lyckades dock somna någon timme och vaknade igen kring halv 2, jag trodde jag hade sovit jätte länge eftersom jag var pigg men när jag kollade på klockan var den ju bara halv 2. Happ tänkte jag, vad gör jag nu? Jag är inte trött, de är varmt och jag har ont och mår dåligt (pga förkylningen). Men som tur är lyckades jag tillslut somna om igen och vaknade inte förrän alarmet ringde kl 6.

Jag kände redan igår att jag började få ont i halsen, men jag hoppades att det skulle gå över under natten men idag är det sju resor värre. Måste bara hålla koll så jag inte får feber för då kan de vara brännskadan som är problemet.
Så idag blir det ännu mer lugnt än vad det var igår, kännner mig väldigt vissen...


( Jag kan ladda upp bilder om jag sparar bilderna från facebook och sedan laddar upp dem här, annars går de inte, känns ju lagom roligt... måste alltså först ladda upp bilderna där innan jag kan ladda upp dem här )

House ;D

Nu är det snart dags att bunkra upp sig i tvsoffan framför ett nytt avsnitt av House ;D Tycker fortfarande att de är rätt bra, men den var helt klart mycket bättre i början. Dock så vet man aldrig vad som ska ske längre, för vad som hellst kan hända nu.

Jag skrev ju tidigare att jag skulle titta på SOS västkust, det fick jag helt utesluta när jag gick in på kanal5play.se och såg att de 9:de avsnittet inte ens fanns där.. Ursh så besviken jag blev. Får nöja mig med House istället = )

Har förresten börjat prata med en väldigt snäll tjej idag (hennes blogg), roligt att äntligen få kontakt med någon och det är alltid lika roligt att lära känna nya människor. Märkte även att jag har sett henne köra dragracing utan att veta om de, ibland är världen allt bra liten ;D

Något annat som glädjer mig väldigt mycket är att statistiken till min blogg förbättras för varje dag. Jag är så glad att det faktiskt är någon som läser allt jag skriver, även om mycket kan vara bara babbel ibland. Jätte roligt!! :D  Det får en att vilja fortsätta blogga.

( Håller på att bli tokig! Det kliar på min bränskadade hand nått så fruktansvärt! Och jag får inte klia :'/.... )


Dagen som varit

Nu har jag vart på vårdcetralen igen. Fick träffa en ny sköterska idag så dem kunde inte jämföra med hur de såg ut igår : / Själv tyckte jag inte att de såg nå bättre ut. De röda området hade blivit större, dock så var blåsorna intakta.
Jag skulle söka vård igen om jag får feber eller om de på annat sätt blir sämre.

Den här dagen har varit helt okej trots allt. Jag har tittat på tv, suttit och bloggat, läst tidningen, druckit te och varit på vårdcentralen. Nu tänkte jag sätta mig och titta på kanal5play.se på förra veckans sos västkust. Senare ikväll blir det att se på House.

Kan väl sammanfatta den här dagen med att den är ungefär som de flesta andra. Händer inte så jätte mycket här hemma men de förväntar jag mig inte heller nu när jag har varit hemma själv. Nehepp de blev visst inte sos nu utan rebubbled med älsklingen :D

Bil jävel!!

ÅHH ja blir tokig på BMW:n den läcker kylarvätska men vi kommer inte in under huven för knappen som man får upp huven med har fryst. Blir så arg!! Och så ska jag som bara har en hand ut och försöka få upp den också!!



guess what!! i made it! :D jag fick upp huven!!

Strax dags

Snart måste jag slita mig från både tv och dator för att gå och göra mig i ordning för vårdcentralen. Men först tänkte jag skriva lite snabbt här.

Jag sitter just nu och tittar på Sjukhuset på tv, jag vet att de är repriser, jag har redan sett alla dessa avsnitt men ser dem gärna igen = )

See ya!

Min Epilepsi del 1

När jag var ca 6 år gammal skulle min familj och jag ut på en sommarsemester och bil omkring genom Norge och Sverige. Allt var frid och fröjd fram till att vi närmade oss norska gränsen.

Inte alls långt från norska gränsen ovanför kiruna så märkte min mammas nya man att alllt inte stod rätt till med mig (jag och min bror sov oftast i bilen). Men den här gången när Ulf tittade bak på mig så förstod han att nått var fel eftersom jag tuggade fradga och hade ögonen hade rullat bak så att endast ögonvitorna syntes. Han berättade för mamma att nått var fel och sen stannade han så fort som möjligt. Dem tog bort bilbältet som hade lindat sig ett varv  runt halsen och sakta återkom jag i medvetande (har själv inga minnen från händelsen utan har fått allt berättat). Mamma tog hand om mig medan Ulf försökte få stopp på en bil som kunde ringa 112 för av någon anledning funkade inte vår telefon. Men ingen ville stanna, han fick tillslut ställa sig mitt på vägen och då stannade en bil och larmade efter en ambulans.



Det blev då ett prio 1 larm för ambulansen eftersom det handlade om ett barn och jag inte var vid fullt medvetande. När ambulanspersonalen kom ville jag inte riktigt sammarbeta exempelvis skulle dom ta in mig i ambulansen genom dörren på sidan och då sträckte jag ut armarna så dem fick bända in mig. Jag var väldigt spak och vi visste inte vad som hade hänt. Ambulansen åkte även prio 1 tillbaka till sjukhuset eftersom dem förstod att allt inte stod rätt till i huvudet. På sjukhuset blev jag ordentligt undersökt och blodprover togs, läkarna frågade mamma om jag hade epilepsi då man misstänkte att detta kunde ha varit ett epileptiskt anfall. Men vi hade aldrig hört talas om detta. Jag fick ligga under observation ett par timmar men eftersom vi var på semester och jag inte visade några tecken på att få ett till anfall. Man skickade en remiss till en barnläkare i Piteå där jag bodde. Vi fortsatte våran semester utan problem.

När vi kom hem igen så hade vi fått en kallelse till sjukhuset och där fick vi prata med min barnläkare och sedan fick jag genomgå några undersökningar då bland annat EEG (http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Undersokningar/EEG---Elektroencefalografi/).



Före denna undersökning var jag tvungen att vara vaken i ett dygn, för jag skulle sedan sova på sjukhuset medan undersökningen genomfördes. Jag fick ha på mig en sådan mössa som ovan med en massa elektroder på.

När alla undersökningar var gjorda ställde man diagnosen barnepilepsi. Jag fick medisiner som jag tog morgon och kväll för att förhindra krampanfall, jag hade även en adrenalinspruta som jag skulle få om mina krampanfall höll på över en minut. Varje år gick jag på EEG undersökningar där jag vakat före varje undersökning.

Jag fick fortfarande krampanfall under min medisinering men de var inte lika ofta som om jag inte hade fått medicin. Varje gång förlorade jag medvetandet  och kommer själv inte ihåg något av händelserna eller vad som sker inom en tid efter anfallen.

läs mer om epilepsi här:
http://www.epilepsi.se/
http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Epilepsi/

Fortsättning följer


Äntligen,

Äntligen börjar mitt hår växa ut igen :) Jag hade håret nästan ner till svanken förr men när jag var och klippte mig förra gången blev de lite mer än jag tänk mig och jag kom från frissan med axellångt hår.

Önskar jag hade kunnat lägga in en bild på före och efter men de går ju inte...



Bildlösa inlägg.....

Snälla! finns det ingen vänlig själ där ute som kan förklara varför det inte går att ladda upp bilder på bloggen... Jag är så less på att ha bildlösa inlägg. Och jag tycker inte rikigt om att behöva ta bilder från google..




Godmorgon på er!

Som vanligt så ringde larmet kring 6 och vi bara snoozade fram till dess att klockan var kvart i 7 då de var dags att kliva upp. Natten har varit fruktansvärd! Har inte sovit bra alls pga den onda handen.. hoppas ändå att de har blivit bättre sen igår. Jag ska nämligen tillbaka till vårdcentralen idag kl 15 för att se hur skadan ser ut idag.

Jag sitter och tittar på vakna med the Voice men det är nog slut nu för de blev precis reklam. De kan faktiskt va ganska roligt ibland, precis som bandit rock.. Älskar bara när dem gör bort sig! Ska se om det finns något annat trevligt att titta på istället. Men vid den här tiden brukar de mest vara nyheter och tvins.

Som ni vet så bakade vi bullar igår kväll och fikade även ett par. Dem blev väldigt goda, dock tyckte jag att dem fick ligga lite väl länge i ugnen för min smak.

Lussebullar = ) Mumms!

Här hemma bakas det för fullt! Lussebullar och kanelbullar, de är gott de ;D Blir till att fika senare ikväll = )

Har ni bakat några speciella kakor eller bullar såhär till jul? och hur går det med julklapparna, har ni shoppat färdigt alla än?..

Själv är jag sent ute i år.. kommer mig aldrig iväg : / Har hittills köpt 4 julklappar så det saknas väl julklappar till kring 8 pers.. och innan den 21 ska allt vara färdigt! Galet mycke att göra känns de som..

Meteorit regn

läste just på aftonbladet att man ska kunna se ett meteoritregn idag från Sverige. Jag tycker sådant är väldigt spännande. Jag ska hålla utkik på himmlen efter 10 ;D kanske man får se nått då :) Finns nästan inget som är så mysigt som att ligga ute och titta på stjärnorna, de kan jag göra i evigheter!!

Jag längtar! & vad dagen bjudit/bjuder på

Jag längtar efter ganska mycket just för tillfället. Först att bli av med bränskadan och bandaget. Jag längtar även fruktansvärt mycket tills de är jul, då får jag åka upp till Piteå och träffa min mamma, bror, ulf, pappa och även andra släktingar. De ska bli roligt!

Men mest av allt just nu längtar jag faktiskt till att få börja på sjuksköterska programmet på högskolan. Det ska blir så otroligt spännande och intressant. Det är nått som jag verkligen vill göra.


Idag är det ju faktiskt Lucia. Har glömt bort det lite i och med allt som hänt under morgonen. Lucia är en fin dag, oftast brukar jag se ett Luciatåg men eftersom jag såg ett förra torsdagen så nöjde jag mig med det.

Istället bjuder kvällen säkert på nått trevligt (fika kanske ;D), jag vet i alla fall att det blir att umgås med Jonas och hans familj. Just nu sitter jag och tittar på på liv och död, ni vet de programmet som är jätte gammalt. Men jag tycker de är rätt bra faktiskt = ) Nu flyttade jag mig upp på rummet vårt istället. Här är de lugnt och skönt!



Fort var de gjort.

Nu har jag stått i kö i kanske 5 min och inte tog det mer än 1 min att skriva av sig från arbetsförmedlinge. Jag vet att de kan vara dumt att gå ur redan nu eftersom att jag får pengar men jag orkar helt enkelt inte åka på seminarier och inplanerade möten just nu. Okej jag missar ca 3000kr men det får jag leva med. Jag vill inte chansa och få fördröjning och problem med CSN för att jag har fått pengar från arbetsförmedlinge.

Många tycker säkert de är korkat men så känns det bäst för mig. Plus att om jag hade stått kvar så hade jag varit tvungen att skicka in vilka arbeten jag har sökt till min handläggare och det kan bli svårt med tanke på att jag inte har sökt något på några månader. Så istället för att snabbsöka ett jobb och gå på öppet hus på onsdag, var de enklare att gå ur. Jag vet ju redan att jag är antagen till högskolan så jobb är inte aktuellt.


Vårdcentralen resulterade in en fin handske

ja, jag har vart iväg på vårdcentralen med min brännskada.. och det bränner utav bara den just nu! ska försöka ladda upp bilder på min hand senare. Nu först ska jag äta något då matlusten försvann när jag brände mig.

Bläää för det här, ska tillbaka till VC imorn..

( det är inte lätt att skriva med en hand )

Bränskada på vänster hand

Hej,

Dagen började klockan 6 med att alarmet ringde. Klockan 7 steg jag upp och skickade iväg Jonas med bussen. Sedan kokade jag te vatten åt mig och de 2 personer som var kvar hemma. Halv 8:a kom dom ner och tog varsin te kopp men eftersom jag läste tidningen så tog jag inget te då.

När jag sen skulle ta te värmde jag vattnet i vattenkokaren en extra gång för att det skulle vara riktigt varmt. När jag häller upp vattnet så spricker koppen jag håller i och det ny kokta vattnet väller ut över min hand!! självklart slpper jag reflexmässigt koppen men det var för sent, jag hade redan bränt mig...

Ingen bra start på dagen precis!

Godnatt på er! ;D

Nu ska jag krypa i säng. godnatt och sov gott! ;D

Kväll och tv :D

Nu har jag och Jonas precis klivit ur duschen. Nu blir det en te kopp, chips och morden i midsommer ;D

Haha, det är nått med mig idag, tidigare när jag städade så kastade jag en påse med petflaskor i efter en stund så funderade jag vars tusan jag hade gjort av tampongerna jag köpte i onsdags. Kunde inte hitta dem någonstans så jag frågar Jonas, han svara att dem låg i den påsen med petflaskorna i. haha XD den påsen som jag hade kastat!!! så det blev till att rota i soppåsen. Dock så var det bara papper och petflaskor i den. Och där i låg mina oöppnade tamponger.

Sedan lyckades jag även ramla i trappen när jag skulle upp... stackars mig!! haha!

Hoppas ni har en trevlig kväll ;D


Min älskade Jonas <3

(Ett inlägg på Jonas förfrågan, han kom och satte sig brevid mig och sen sa han: Kan du inte skriva ett inlägg om mig. Han är allt för söt han)

3/12-09 blev vi ett par och 20/3-10 förlovade vi oss.

Tänk att jag hittade världens bästa pojkvän! Ja de är helt fantastiskt, jag är så lycklig som jag någonsin har varit!
Vi gick i samma klass på gymnasiet och har alltid kommit väldigt bra överens och haft roligt tillsammans. Eftersom att jag på den tiden var tillsammans med mitt ex så blev det inget mellan oss första och andra året på gymnasiet. Men när förhållande med mitt ex tog slut i Augusti så spirade kärleken mellan mig och Jonas. Och pang sa de så var vi båda väldigt kära.

Allt började med ett diskmedelskrig som vi hade, vi kastade vatten, kletade diskmedel och tryckte disktrasor i ansiktet på varandra. Kriget slutade med att Jonas låg ovan på mig och tittade mig djup i ögonen, just i det ögonblicket kände jag för att pussa honom (han kände lika dant) men ingen vågade. Efer detta skickade vi massa mail till varandra trots att vi satt precis brevid varandra i skolan där vi skrev att den ena var snygg och snäll och allt vad som fanns mellan himmel och jord. Eftersom jag var osäker på om Jonas kände lika dant som mig så vågade jag inte ta steget, inte förrän den 2 december. Då skrev jag ett brev till Jonas där jag berättade hur jag kände och att jag hoppades på att han kände lika dant.

Dagen efter den 3 december så gav han mig svaret att han kände precis lika dant. Så började vårat förhållande.
Vi var väldigt kära men gick inte ut och skröt om det utan vi höll det för oss själva och väntade tills folk frågade om vi var tillsammans. När vi sedan åkte till England på praktik i Mars så hade vi pratat om att förlova oss och bestämt att det skulle ske där. Vi köpte ett par provisoriska ringar eftersom att vi inte visste riktigt vilken storlek vi skulle ha på dem. En dag när vi åkte iväg till Warwick Castle så frågade Jonas mig uppe på ett torn om jag ville förlova mig med han. Självklart svarade jag ja! Det var väldigt romantiskt kan jag säga (synd att det duggregnade) och utsikten var underbar. Han hade till och med tänkt ut så att vi stod mitt emot en kyrkan i Warwick när han frågade mig.

Han är det absolut bästa som har hänt mig så länge i mitt liv, han håller jag hårt vid. Jag kommer alltid att finnas i mitt hjärta! <3

Jag älskar dig Jonas! <3

Färdigt! Ja klart va de!

Nu har jag städat färdigt rummet ;D Blev riktigt nöjd, synd att jag inte kan ladda upp någon bild på hur det blev.. Nu sitter jag och filar på ett par inlägg om bland annat min epilepsi och min syn på mode. Eftersom det är en del att skriva och jag inte riktigt vet vad jag ska skriva i dessa så dröjer dem lite. Det är inte nått som jag bara kan skriva sådär hipp som happ. Jag vill helt enkelt att det ska bli bra.

Försöker frenetiskt att ladda upp några av mina egna bilder men anslutningen avbryts hela tiden så det går helt enkelt inte.. det gör mig väldigt ledsen..  Ska i alla fall ladda hem ett gratis bildredigeringsprogram så att jag kan börja fila på en fin header och lite andra grejjer. Får hoppas att problemet med att ladda upp bilder försvinner. Annars kommer jag bli tokig!

Det ingen av er som vet varför det inte går att ladda upp bilder?!

En vilsam dag

Idag har vi bara slöat mest hela dagen. Jag och Jonas klev väl upp kring halv 11 idag så det blev en sovmorgon även idag. Skönt ibland faktiskt, tråkigt nog så vaknade Jonas med huvudvärk.. :/

Vi gick ner och åt frukost framför tv:n där det så småningom blev skidor som tittades på. Vi skulle egentlig hämta Jonas syster men planerna ändrades och vi såg färdigt all skidåkning för idag. Mycket mer än så har det faktiskt inte hänt än så länge. Det blev rätt sent igår så idag var vi alla lite slöa, vi satt nämligen uppe och spelade kort igår kväll. Det var otroligt roligt, vi spelade bland annat hjärter 7, "bubblan" och plump. Och jag tycker det är lika roligt varje gång, trots att det oftast är jag som förlorar. Klockan var nog lite efter halv 1 när vi slutade spela då pratade vi en stund så säg att vi kom i säng klockan 1. Dock somnade jag nog inte förän efter halv 2.

Nä, nu ska jag ta tillfället i akt och städa lite på vårat rum. Det är inte jätte stökigt men en sväng med damsugaren och trasan och lite annat småplock behövs. Jag ser att damråttorna hopar sig i hörnen.


Vi hörs, ha det bra ;D

Längdskidor och Alpint

Ja, det är nått som tittas på för fullt på våran tv såhär på vintern. Jag tycker själv att det är rätt spännande att titta på, sen är det väldigt bra tidsfördriv när man inte har något annat för sig.

Idag gick väl både jaktstarten, stafetten (tror det var stafett) och slalomen sådär. Jag såg inte hela programen men överlag tycker jag att Sverige gjorde hyffsat bra ifrån sig. Och med tanke på hur många som åkte ur i Alpint i val d'isere så var det inte någon överraskning att det blev som det blev för svenskarna heller.

Någon som imponerade var ju Helen Ekholm som vann jaktstarten idag ;D Hon var helt enkelt grym! Det hade även varit pricken över i:et om ACZ ( Anna Carin Zidek) hade kommit på pallen, men hennes chans försvan när hon fick sin andra straffrunda... tyvärr! Jag hade gärna sett två svenskor på pallen idag = )


(Om ni undrar varför det är så många bilder som jag inte tagit själv så är det för att för tillfället funkar det inte att ladda upp egna bilder)

Så jag kan väl sammanfatta skid dagen med att den i alla fall var spännande! Längtar redan till nästa gång man får sitta där och känna pulsen höjas när det är någon svensk som åker.


Bombdåd i Sverige?!

Ojojoj, inte trodde jag på långa vägar att vi skulle ha bombdåd i Sverige. Okej det var hot i Göteborg för någon månad sen men det blev ju ingenting av det. Men den här gången sprängdes det faktiskt! Ursh, ska man behöva gå omkring och vara rädd för att bilar och människor ska sprängas där man är?!

Nu kan de bli intressant att se hur Sverige ställer sig till detta, vi som alltid har varit ett neutralt land. Kanske har det funnits anledning för USA att "övervaka" Sverige som man har kommit fram till att dom har gjort. Ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga, tycker helt enkelt det är för sjukt för att riktigt finna dem rätta orden.



Nu börjar vi se ut precis som alla andra länder, och de indvandrare och flyktingar som vi tar in i Sverige pga att det är terrorattacker m.m. i deras hemland, hur ska inte dem känna sig nu när landet som dem flytt till även dem har terrorattacker och självmordsbombare. Den tryggheten som Sverige har haft har nu sjunkit en hel del enligt mig. Vi som alltid har föregått med gott exempel att vi har det så bra i Sverige.

Och inte nog med att det nu förekommer sprängningar, inte heller får vi längre ha den politiska åsikt vi vill. Och då förstår väl dem flesta att jag talar om Sveridemokraterna (JAG ÄR INTE SVERIGEDEMOKRAT). Dem har blivit utstötta från evenemang, de andra partierna utför nått som jag i princip liknar mobbing. Okej, sverigedemokraterna har väl inte alltid kommit med exemplariska kommentarer osv men dem ska fortfarande betraktas och behandlas med samma respekt som de övriga partierna. Nej, jag börjar bli lite orolig för vart Sverige är påväg, vad är det egentligen som händer i vårat land?

Jag vet att detta är ett hett ämne i dagens samhälle, hur ställer ni er till detta?


Var det rätt person som vann idol?

Ja, som rubriken lyder tycker ni att det var rätt person som vann idol?



Själv höll jag faktiskt på Minnah då jag tycker att hon har utvecklats mer och att gårdagens framträdande var lite bättre än vad Jays var. Men jag missunnar han inte den segern heller. Dem var värda en vinst båda två fast en måste ju bli vinnare så är det ju bara. Jag tycker mycket om rock så för mig gjorde vinsten ingen skada så heller bara det att jag hellre önskat att Minnah vunnit.

Dem brukar ju säga att 2:an lyckas bättre så frågan är ju vem som kommer att synas och glänsa mest, Jay eller Minnah. Hur ställer ni er till detta? Vad tycker ni?

Ha det så bra! :D

Sov morgon idag!

Idag tog jag och Jonas en rejäl sovmorgon och klev inte upp ur sängen förrän kvart i 12. Jag vet att man har slösat bort en halv dag genom att sova men det var välbehövt just nu.

Sedan steg vi upp, åt frukost och klädde på oss för att gå ut och hjälpa till ute på gården. Det eldades och städades en del och även lite mek med en bil som inte ville funka som den ska. När vi var färdig med det så gick vi in igen och tog en te kopp och här sitter jag nu. Framför tv:n och datorn, det är ju stafett på tv nu = )

Idag kanske det blir att gå och se på bio, jag har länge funderat på att se Due Date. Men det har inte blivit av förrän KANSKE idag. Märk väl dem stora bokstäverna. Är det någon som har sett den? I så fall är den värd att se på bio?



Annars blir det nog en helt lugn kväll. Mys framför tv:n och någon film skulle jag tro. Det är ju inte helt fel de heller =)

Frågor om mig

Här är en till lista på saker frågor jag svarar på om mig själv. Några kan jag redan ha svarat på tidigare men de flesta är nog nya.

SENASTE:

Dryck: En stor kopp Te
Telefonsamtalet: Pratade jag med Jonas om bilen.
SMS: Det var från Länstrafiken i norbotten och handlade om att det fanns nya tidtabeller från 12/12
Sång du lyssnade på: Tänd ett ljus med Triad.
Gången du grät: måste ha vart i måndags när jag tittade på ett klipp på youtube där en för tidigt född flicka begravdes.

HAR DU NÅGONSIN:

Har någon varit otrogen mot dig: Nej aldrig!
Varit kär: Jag har både varit och är även för tillfället.
Förlorat någon speciell person: Ja, jag har förlorat min farbror (2001 i ALS) och min farfar(2009 i Cancer).
Varit deprimerad: På sätt och vis ja, men aldrig så att jag behövt ta antidepressiva mediciner eller så.
Varit så trött att du somnat sittandes: Haha, nej faktiskt inte. Eller kanske när man var väldigt liten.

DINA TRE FAVORITFÄRGER:
Färg 1: Blå
Färg 2: Svart
Färg 3: Rosa

I ÅR HAR DU:
Lärt känna en ny vän: Ja, det kan man väl säga.
Fått ditt hjärta krossat: Nix!
Skrattat så att du har börjat gråta: haha, JA och inte bara en gång!
Träffat någon som förändrat ditt liv: Nej, inte detta år men året innan. Min nuvarande pojkvän har förändrat mitt liv för alltid.
Insett vilka som är dina äkta vänner: Absolut! Och även vilka som inte var något att ha.
Fått reda på att någon har pratat om dig: Ja, de har jag fått veta flera gånger.

BLANDAT:
Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: De flesta faktiskt.
Hur många barn vill du ha: Jag skulle kunna tänka mig att ha 3-4 barn faktiskt. Tycker det är roligt med en stor familj.
Har du några husdjur: Jag har inga egna för tillfället men jag vill gärna ha.
Vill du ändra ditt namn: Nej.
Vad gjorde du under din förra födelsedag: Jag spenderade den tillsammans med Jonas och hans familj, bjöd på tårta och tog det lugnt.
Vilken tid vaknade du idag: Klockan 06:00 ringe alarmet.
Vad gjorde du igår runt midnatt: Försökte sova.. var så varmt i rummet att jag mest låg och snurrade i sängen.
Senaste gången du träffade din pappa: Det var kring den 10 Oktober någon gång.
En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Jag vet inte riktigt, jag anser att allt som skett har skett av en anledning och att det har stärkt mig i den jag är. Så jag vill nog inte ändra någonting.
Vad lyssnar du på just nu: Christmas Medley med Bonny M.
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Ja, min Biologilärar i högstadiet hette Jens.
Vad gör dig irriterad just nu: Ingenting just för tillfället.
Vad är ditt namn: Anna Malin Maria
Singel/upptagen: Jag är upptagen sedan drygt 1 år och även förlovad.
Stjärntecken: Jag är Våg.
Kille eller tjej: Tjej.
Grundskola: Munskundsskola och Pitholmsskolan.
Gymnasie: Hornavanskolan i Arjeplog där jag läste Bilsystemteknik.
Högskola: Högskolan Väst i Trollhättan där jag till våren börjar läsa till sjuksköterska.
Hårfärg: Brunett med röda pigment.
Ögonfärg: Grön/blå/grå/
Längd: 161 står det i alla fall på mitt pass.
Vad gillar du gällande dig själv: Att jag har en bra personlighet.
Piercings : Har hål i öronen. Två i det högra och ett i det vänstra.
Tatueringar: Inga, men planerar att göra när jag har fått barn.
Höger eller vänster: Jag är högerhänt om det nu är det som menas med denna.

DIN FÖRSTA:
Operation: Har aldrig opererats.
Piercing: De första hålen gjorde jag när jag var 6år.
Bästa vän: Var min kusin Caroline.
Sporten du spelade: Helt klart innebandy.
Husdjur: Det första som jag minns var min kanin stina.
Vaccination du minns: Var mot rödahund eller stelkramp, i alla fall den man får genom skolan när man gick i mellanstadiet.
Alkohol du drack: Det var nog en Cider.

JUST NU:
Äter du: Ingenting.
Dricker du: Vatten.
Är du på väg att: Gå och kissa.
Lyssnar du på: Ave Maria.
Väntar du på: Att Jonas ska komma hem.

DIN FRAMTID:

Vill du ha barn: Ja, självklart!
Vill du gifta dig: Ja, de vill jag.

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?

Läppar eller ögon: Ögon.
Kramar eller pussar: Pussar.
Kortare eller längre: Spelar ingen roll.
Romantisk eller spontan: En blandning av båda.
Snygg mage eller snygga armar: Har ingen betydelse, men de är ju alltid fint med snygg mage.
Tatueringar eller piercingar: Hål i örat som INTE är uttöjda är fint.
Känslig eller inte: Jag föredrar nog en känslig.
Ragg eller förhållande: Förhållande!
Bråkstake eller tveksam: Tveksam, för bråkstakar tycker vi inte om.

HAR DU NÅGONSIN:
Kysst en främling: Nej.
Tappat glasögon eller linser: Haha, Ja! En gång tappade jag min ena lins när jag satt på bio... och jag hade inte glasögonen med mig..
Haft sex på första dejten: Nix!
Krossat någons hjärta: Det har jag gjort när jag gjorde slut med mitt ex efter 3 år tillsammans.
Har du blivit arresterad: Nej, och har inte tänkt bli det någonsin.
Dissat någon: Det har väl hänt att man gjort det någon gång omedvetet men det är ingen som jag tycker om.
Gillat din tjejkompis (mer än som vän): Nej!

TROR DU PÅ:
Dig själv: Ja, klart jag gör de!
Mirakel: Jo, det händer nog mirakel ibland.
Kärlek vid första ögonkastet: Jodå.
Himlen: Ja, jag vill ju inte tro på helvetet.
Tomten: Nej, men jag har gjort när jag var liten som de flesta barn gör.
Att kyssas på första dejten: Har aldrig provat så jag vet inte.
Änglar: Ja, jag har två egna änglar i himlen redan.

SVARA ÄRLIGT:
Haft mer än en flickvän/pojkvän på samma gång: Nej, och vill inte ha det heller. Jag håller mig till en och samma.
Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Ja, det gör jag. Varför skulle det inte gå?!
Vad kan du verkligen inte leva utan: Syre.
Vad vet inte så många om dig: Att jag kunde ha haft en lillebror eller lillasyster men att barnets kroppsdelar inte satt ihop med varandra som dem skulle så att barnet aldrig hade kunnat utvecklats eller ens överlevt.

Idol finalen!

Ja som de flesta i Sverige vet just nu så är det final av Idol idag.

Idag så avgörs det om det är Minnah Karlsson eller Jay Smith.



Vem hoppas ni vinner och varför? = )

Bloggläsare

Hejsan hejsan

detta inlägg ägnar jag er bloggläsare. Jag skriver detta för att be er börja följa min blogg via blogglovin, kommentera och helt enkelt visa er på min blogg. Det blir så mycket roligare att blogga när man vet att folk kommer att läsa och kommentera det.

Jag hoppas nu att i alla fall någon ska börja följa min blogg. Då kommer uppdateringen och allt fortsätta vara på en någorlunda bra nivå. Kanske inte riktigt lika ofta som den har vart de två senaste dagarna men i alla fall bättre än tidigare månader.

Så snälla snälla, kommentera i alla fall så att jag vet att någon läsare bloggen = )

Tack på förhand :D Malin

I'm back home

Sådär, då har man vart iväg fram och tillbaka på arbetsförmedlingen för att få pengar.



Han precis hem så att jag kunde säga hejdå till svärmor som ska åka och mjölka kossor på jobbet. Undra vad jag ska hitta på nu när jag är hemma alldeles själv.

Hm, för tillfället sitter jag ju och bloggar och lyssnar på julmusik. Men det är inte vad jag har tänkt göra hela dagen. Kanske något fler inlägg idag men vi får se hur det blir på den fronten jag har ju uppdaterat otroligt mycket de senaste två dagarna. Ovanligt mycket för att var jag faktiskt = )

Jag funderar om det kan vara någon bra på tv nu. Oftast brukar det ju bara vara gojja den här tiden, men vem vet det kanske finns undantag :D



Har märkt att det visst går att ladda upp bilder bara att det tar en väldig tid, att anslutningen slutar funka ibland och att man inte får ha sån stor bredd på bilderna. Men idag hade jag tålamod att vänta och tillslut så kom den faktiskt :D Det innebär att Malin är glad ;D

Som jag berättade i ett tidigare inlägg var jag på luciakonsert igår. Är nog första gången som jag verkligen har tänkt på hur fint det är med körer och orkestrar :D Stråkorkestern som spelade var väldigt duktiga! Nu känner jag att jag hoppar lite fram och tillbaka här men de får ni leva med, det är sån jag är! haha.

När jag skulle åka iväg till Vänersborg förut så ringde Jonas och var väldigt orolig. Bilen läker nämligen kylarvätska så man får kolla den innan man ska köra. Dumt nog så har huven fryst fast så det går inte att titta hur mycket kylarvätska man har kvar. Så jag skickar ett sms till honom och skriver att jag inte kan få upp huven. Då ringer han och frågar vad som är fel och om jag inte ska ta en annan bil då? För att sedan be mig att bara hålla koll på temperaturen på motorn så den inte stiger för mycket. Men när jag väl hade kommit till Vänersborg hade det inte varit några problem alls med den, den gick lika fint som vanligt våran (Jonas) fina BMW. Den har lite små fel som skrikande bromsar och lite läkage men den är allt fin den bilen.

Nu ska jag laga mig en lunch i form av nudlar :D Tror att det blir biffsmak om det finns kvar några av dessa annars blir det en orientalisk smak.

Ha de bra så länge så hörs vi! <3

Arbetsförnedringen, OJ *hoppsan*

Åååh, jag är så less på arbetsförmedlingen så det är inte sant. Jag får kallelse på kallelse, förstår dem inte att det kostar pengar för mig att åka dem 3 milen?!

Och att man ska behöva åka till arbetsförmedlingen varje gång man ska få ersättning för att man är arbetslös. Det är bara så fel tycker jag.

Sen har jag fått en kallelse om öppethus. Vad är det förnått? Hur ska jag kunna förbereda mig då jag inte ens vet vad jag ska iväg på? Och inte har dem hjälpt mig speciellt mycket med att få ett jobb, okej? Jag vill för tillfället inte ens ha ett jobb då jag ska gå skolan till våren, men jag hade ju tid innan. Och eftersom jag ska gå skola så söker jag inte aktivt arbete, och jag ska tydligen pressentera mina arbeten som jag sökt för min handläggare innan nästa onsdag. Hur ska de gå till? Jag har ju bara fått avslag så jag har ju raderat dessa ansökningar och inte minns jag ju alla som jag har sökt.... Nej, nu får det vara nog tycker jag. Ska nog gå ur arbetsförmedlingen på måndag eller tisdag nästa vecka eftersom jag ändå ska plugga. Och sen vet jag inte ens om jag skriver in mig igen, hittar säkert ett jobb på egen hand sen utan att jag behöver åka på en massa seminarier och grejjer.

Så tack och hej leverpastej, nu drar jag till Vänersborg för att hämta min ersättning!

Ha de bra så länge ;D

Luciakonsert = )

Igår kväll klockan 19 var jag i kyrkan för att avnjuta en underbart fin luciakonsert med både blås, stråk och julorkester ;D Det var otroligt vackert vill jag bara säga! :D Och tro nu inte att jag går i kyrkan speciellt ofta, för om inte min pojkväns syster hade varit med och spelat så hade jag nog aldrig åkt dit. Det var ju som för hennes skull man åkte dit. Eftersom det var Luciakonsert så var det ju även ett fint luciatåg, dem sjöng väldigt fint.



När jag sedan kom hem satte jag mig framför tv en stund och tittade på lyxfällan. Jag har så svårt att förstå hur man kan sätta sig i situationer som dem personerna gör. Att dem inte förstår att dem inte kan hålla på så längre och måste ändra sitt beteende. Ajja, de är ju deras problem och dem får ju hjälp dessutom ;D

När programet var slut satte sig familjen för att avnjuten den goda middagen som bestod av sallad och nått kött. Gott vad de!! = ) Sen gick jag faktiskt och la mig då jag var väldigt trött. Och nu är jag uppe igen. Alarmet ringde väl klockan 6 men steg inte upp förän kl 7, här är man uppe med tuppen vettni :D Allt detta för att jag ska jaga upp Jonas ur sängen XD

Sitter just nu och lyssnar på en jullåt som jag tycker väldigt mycket om, i och för sig tycker jag om flera stycken men detta är i alla fall en utav dem och den låten är en stjärna lyser så klar <3 Tycker den är fin = )


OM MIG

Ja du tänkte jag ta och berätta lite om mig själv och det gör jag i form av en sorts lista.

Namn: Anna Malin Maria
Ålder: 19 år
Födelsedag: 6 Oktober.
Uppväxt och född: I Piteå
Bor: Just nu i Vänersborgs kommun som inneboende.
Civilstatus: Förlovad sedan 20/3-10

Syskon: En bror vid namn Martin
Föräldrar: Min mamma Anna och min pappa Jörgen + min mammas nya man Ulf.

Längd:161cm (längden som står i mitt pass)
Vikt: de behåller jag för mig själv.
Hårfärg: Har grå/blå/grön.
Skostorlek: 39
Egenskaper: Glad, positiv, omtänksam, engagerad, ansvarsfull, sprallig m.fl. 
Dåliga egenskaper: långsint, pratsjuk (ibland), envis m.fl.

Gör (pluggar, arbetar): Ska plugga till sjuksköterska och börjar VT-11
I framtiden vill jag jobba: Som ambulanssjuksköterska.
Sport: Gillar att titta på en del sport på tv som skidor, alpint m.m. Jag tycker om att åka slalom, snowboard och spela innebandy. Dock så skulle jag behöva gå några gånger på gym för att träna inför mitt framtida yrke på ambulansen.

yey


Detta var lite grundinformation om mig. Hoppas att ni fått en liten vink om vem jag är :D

Om ni har några frågar är det bara kommentera = )

Ha det så bra ;D

Den nya designen på plats

Nu sitter en ny design på min blogg. Den är väl inte världens bästa men den duger helt klart för mig :D

Vad tycker ni? Duger den? (tänk på att det är andra gången jag gör en design på bloggen så jag kan inte så mycket)

Jag blir väldigt upprörd över att jag inte kan ladda upp bilder... :'( Jag tycker det blir så tomt när det inte funkar..
Ajja, får väl se om jag löser det senare. Ville bara berätta att den nya designen är färdig för stunden.

Ska strax skriva ett inlägg där jag berättar lite om mig själv tänkte jag = ) För det är ju inte alla som vet vem jag är.

Ha det bra så länge ;D

Ny design ;D

Tro det eller ej men JAG håller faktiskt på att experimentera mig fram till en ny bloggdesign = ) Har ju länge velat göra detta länge och tillslut fick jag ta tjuren vid hornen och sätta mig ner och göra det.

Det blir en lite julig design den här gången eftersom det närmar sig jul. Och som alla säkert vet är det lite trixigt med designer när man ska byta massa koder och allt. Men de blir i alla fall någorlunda bättre :D

Högskola = )

Har idag fått besked från Studer.se att jag har kommit in på den utbilding jag har sökt. Jag ska alltså till våren börja plugga till sjuksköterska :D

Det känns otroligt skönt kan jag tala om för er. Det är nått som jag brinner för och jag vill i slutändan jobba på ambulansen ;D

(som för inlägget berättade kan jag inte publicera några bilder..)

Men alltså...

Detta med bloggande är nog inte riktigt min grej trots allt. Jag är alldeles för upptagen med annat och vet inte riktigt när jag ska finna mig tid att uppdatera den. Ni ska dock veta att jag gör så gott jag kan, och tar alla tillfällen jag får till att göra något inlägg. Tyvärr är jag sådan att jag tycker det är onödigt att bara skriva ett kort inlägg om nått som ingen kan vara intresserad av att veta.

Jag känner dock att jag inte vill lägga bloggandet på is för gott. Det är väldigt skönt att få skriva av sig här ibland. Även om jag vet att det inte är speciellt många som följer min blogg eller att det inte är så många som kommenterar. Men vet ni vad? Det spelar faktiskt ingen roll. Jag gör denna blogg mest för mig själv, som en roligt grej liksom.

Och av någon idiotisk anledning så kan jag inte ladda upp bilder på bloggen längre... Förstår inte varför!
När jag ska ladda upp bilden så händer det ingenting för att sedan komma en text där det står att anslutningen avbröts! Sjukt irriterande och även det en anledning till att min motivation sjunker...

RSS 2.0